Zo lijkt je kleine kamer twee keer zo groot

Wonen door Chloe

Alle kamers in huis zijn anders. De één is wat groter dan de ander. Een klein eetgedeelte, een kleine woonkamer of een kleine slaapkamer: het maakt allemaal niet uit. Het is er in ieder geval lekker knus. Maar soms wil je een ruimte wat groter laten ogen dan dat het daadwerklelijk is. Met deze tips lijkt zelfs je kleinste kamer twee keer zo groot.

kamer twee keer zo grootLees ook: 4 tips voor een rustige en sfeervolle slaapkamer

 

De juiste verf

Wanneer je kamer niet zo groot is, dan is het niet verstandig om deze vol te hangen met een druk geprint behang. Eén of twee kleuren op de muur zijn meer dan genoeg. Een goede tip is om ook 10 cm vanaf het plafond mee te verven met de kleur dit je wilt en alles erboven wit. Zo oogt je plafond ineens een stuk hoger. Ook kan je kozijnen en houtwerk een tint donkerder verven dan de rest van de kamer. Op deze manier creëer je meer diepte in een ruimte.

Interieur

Dat donkere kleuren niet in een kleine kamer kunnen is onzin. Je wilt ten slotte in sommige ruimtes zoals je slaapkamer en woonkamer wel een beetje warmte en gezelligheid. Als je voor donker gaat kan je voor rustige kleuren zoals groen of donkerblauw kiezen. Voor de rest van het interieur is het dan verstandig om voor kleuren te kiezen die aansluiten bij de muurverf. Zo vormt de ruimte een mooi geheel. 

Accessoires

Ook met accessoires kom je al een heel eind. Denk bijvoorbeeld eens aan het ophangen van een grote spiegel. Hierdoor lijkt de kamer letterlijk twee keer zo groot. Verder is het niet zo dat je in de ruimte geen gebruik kan maken van accessoires omdat het dan rommelig lijkt. Ga voor rustige kleuren en accessoires waar je doorheen kan kijken zoals glas.

Beeld: Unsplash

Lees ook: 4 soorten accessoires die je woonkamer een boost geven