Wakker worden met natuurlijke wenkbrauwen: Ombré powder brows

Beauty door Sanne Michelle

Ugh, herkenbaar! Je staat iedere ochtend bijna een half uur voor de spiegel om je make-up on fleek te krijgen en dan met name je wenkbrauwen. Het liefst worden we natuurlijk allemaal met het “wake up met make-up-effect” wakker. De nieuwste permanente wenkbrauw techniek ‘ombré powder brows’ neemt het stokje over van het populaire micro-blading. In dit artikel lees je alles wat je wilt weten.

Lees ook: Dit wil je weten over soap brows

Ombré Powder Brows

Deze nieuwe trend heeft vorig jaar de mega populaire vorm van permanente make-up microblading van de troon gestoten. Bij deze techniek wordt de aanzet lichter aangezet dan de rest van de wenkbrauw en dit geeft een natuurlijk ombré effect. Het staartje van de wenkbrauw wordt donkerder en strak aangezet voor een mooie overloop. 

SPMU 

Misschien ken je het woord PMU wel, dat staat voor: Permanente Make-up. Bij deze vorm is de S toegevoegd en dit staat voor Semi. Het pigment wordt namelijk in de lederhuid geplaatst en is daarom niet helemaal permanent. Doordat je huid vernieuwd, je wenkbrauwen blootgesteld worden aan Uv-straling en je ze wast, zal het pigment vervagen. Over het algemeen blijft dit zo’n 1 tot 2 jaar blijven zitten. Daarna heb je dus weer een opfrisbeurt nodig. 

Techniek

Het pigment wordt met een PMU apparaat aangebracht. Dit apparaatje lijkt van de buitenkant op een tattoogun en het maakt een vergelijkbaar geluid. Er zit een dunne Nano-naald in waarmee de inkt aangebracht wordt. De dunne naald laat het lijken alsof je je wenkbrauwen hebt ingekleurd met poeder. De inkt wordt in de eerste laag van de huid geplaatst en daarom ontstaat er geen littekenweefsel. Ook gaat de genezing een stuk vlotter. Tijdens de behandeling wordt vaak gebruik gemaakt van een verdovende zalf, wat de eventuele pijn zal voorkomen. 

Inhoud behandeling

De behandeling duurt ongeveer 3-4 uur. Het eerste bezoek zal uiteraard langer duren dan een nabehandeling. Eerst wordt je huid rondom je wenkbrauwen goed schoongemaakt en ontsmet. Vervolgens zal de wenkbrauwstyliste de vorm van je wenkbrauwen bepalen door middel van de potlood of touwtjes techniek. Daarmee worden lijnen gezet vanaf je neus, iris en je buitenste ooghoek. Vervolgens wordt de schets ingekleurd om te kijken of dit de gewenste vorm is. Dit kan zo vaak mogelijk aangepast worden in overleg met de styliste. Wanneer de vorm vaststaat is het tijd om te beginnen met de buitenste rand van je wenkbrauwen. Vervolgens wordt iedere wenkbrauw zo'n 2 tot 3 keer volledig ingevuld. In tussentijd dat de styliste bezig is met de ene wenkbrauw plakt ze de andere af met daaronder pigment, verdovingszalf en plakfolie. Als alles klaar is worden de wenkbrauwen nog eens goed schoongemaakt en ingesmeerd met zalf.

Genezing

Na de behandeling heeft je huid tijd nodig om te helen. Vaak is dit tussen de 7 en 14 dagen. Je kunt het vergelijken met een wond of een verse tattoo. Binnen een aantal dagen zullen je wenkbrauwen korstjes loslaten. Daarom is het verstandig om goed de nazorg instructies op te volgen. Het is belangrijk dat je binnen 24 uur na de behandeling de wenkbrauwen niet nat maakt (douchen, zweten, olieachtige producten). Dit heeft een slecht effect op de genezing. Zonlicht kun je ook het beste vermijden totdat alle korstjes er af gevallen zijn. Daarnaast krijg je vaak een zalfje mee waarmee je de wenkbrauwen twee keer daags insmeert voor ongeveer 1,5 week. De kleur zal na de eerste behandeling bijna tot 80% vervagen en daarna rustig terug opbouwen. Om de kleur te behouden is het zeer belangrijk om na ongeveer 6 weken een nabehandeling te laten doen.

Kosten

De kosten van deze behandeling variëren vaak per salon. De gemiddelde prijs van de eerste behandeling en de nabehandeling samen ligt rond de €350,-

Verschil

Je zult je afvragen ‘wat is nou het verschil met microblading?’ Namelijk het volgende:

  • De powder brows techniek is geschikt voor ieder huidtype in tegenstelling tot microblading.
  • De naald voor powder brows gaat minder diep de huid in en is daarom minder pijnlijk. Dit zorgt dus ook minder snel voor schade of littekens aan de huid.
  • Na het herstel van je powder brows kom je niet voor verrassingen te staan, bij microblading kunnen dunne lijnen namelijk enorm gaan vervagen, net als bij een tatoeage.

Lees ook: Vrouw ondergaat microblading-behandeling maar het gaat gruwelijk fout