Dit wil je weten over soap brows

Beauty door Sandra E

Soap brows. We horen je denken.... Zeepwenkbrauwen? Inderdaad soap brows, dé wenkbrauwentrend van 2022. Leek het erop dat in 2021 de dunne wenkbrauw uit de 90’s zijn comeback zou maken, niets is minder waar. De beautywereld is overgestapt op donkere, borstelige wenkbrauwen; soap brows en dit wil je er allemaal over weten, want ze nemen het helemaal over!

Lees ook: Brow-tastic: Dit zijn de grappigste wenkbrauwen door de jaren heen

Volle wenkbrauwen

Waren we een aantal jaren geleden bezig om de wenkbrauwen zo strak en donker mogelijk te maken. Dit jaar is het wel anders. De soap brow neemt het over! Soap brows hebben een natuurlijk resultaat en je kunt je pincet in de la laten liggen. Met speciale wenbrauwzeep lijken je wenkbrauwen extra vol en dik en het enige wat je nodig hebt is een stuk zeep.

Welke zeep moet je gebruiken?

Vermijd traditionele zeep en kies voor een zeep met een lage of neutrale PH waarde. Normale zeep is eigenlijk niet bedoeld voor het gezicht en kan zorgen voor huidirritaties. De zeep van Dove, de Dove Beauty Bar, is bijvoorbeeld erg geschikt. Deze zeep bevat dezelfde verzachtende ingrediënten als een vochtinbrengende crème. In deze zeep zit een vet genaamd stearinezuur. Dit beschermt de buitenste huidlaag. Ook de zeep van Neutrogena Transparante Faciel Bar is geschikt voor soap brows. Je kunt ook speciale wenkbrauwzeep kopen bij de drogist of een cosmeticawinkel.

Hoe maak je soap brows?

Gebruik een wenkbrauwborsteltje, ook wel een spoolie genoemd, en maak deze nat. Wrijf over het zeepblokje totdat je de juiste hoeveelheid hebt. Zorg ervoor dat je spoolie het zeep goed opneemt, maar niet te veel. Zet je spoolie tegen je wenkbrauwen en kam je wenkbrauwen omhoog. Op deze manier zorgt het ervoor dat je wenkbrauwen vol ogen en de haartjes kunnen geen kant op. Et voilà je soap brows zijn gecreëerd!

Zien wij jou ook binnenkort met soapbrows? De beautyinfluencers krijgen in ieder geval geen genoeg van deze trend!

Lees ook: Zo krijg je op een natuurlijke manier langere wimpers