11 tekenen dat jullie relatie te geforceerd is

Relaties door Jennifer

Verliefdheid kun je niet forceren. Dat weten we stiekem allemaal en toch wil je iemand soms écht niet kwijt. Hoe graag je de chemie ook wilt voelen, in sommige relaties is het er gewoon niet helaas. Alleen maakt liefde blind, dus daarom geven je 11 dingen waar je op kunt letten.

geforceerde relatie tekenen

Lees ook: Is het normaal om vaak te twijfelen over je relatie?

1. Je wilt de relatie meer dan de persoon

Wil je überhaupt wel echt samen zijn met je partner? Het kan namelijk ook dat je alleen een relatie wil en dat het verder niet boeit met wie. In dat geval komt de persoon gewoon op het juiste moment, omdat je net op dit moment een relatie ‘nodig hebt’. Dat klinkt egoïstisch en is het eigenlijk ook. Denk dus even goed na: zou je ook alleen bevriend kunnen zijn met deze persoon? Of stel je even voor dat je partner aan de andere kant van het land (of de wereld) woont. Zou je diegene continu opzoeken? Als dat niet het geval is, ben je misschien toch minder verliefd op hem/haar dan je hoopt.

2. Je voelt je ongemakkelijk binnen de relatie

Wat je bij een geforceerde relatie ook vaak ziet, is iemand die zich continu ongemakkelijk voelt binnen de relatie. Misschien ben jij degene, die de hele tijd zijn/haar woorden en acties overdenkt. Je bent niet compleet jezelf bij iemand en dat is jammer. Misschien is er namelijk wel een vonk. Alleen tja, die chemie is er dan tussen je partner en een gecensureerde versie van jou. Dat wil je toch niet?

3. Discussies maken de relatie niet beter

Een discussie her en der hoort erbij in een goede relatie, maar jullie moeten daar wel telkens goed uitkomen. Als dat vaak niet gebeurt, dan moet je toch even twee keer nadenken. Is jullie relatie niet te geforceerd? Misschien maakt een van jullie continu dezelfde fouten en wordt er niet goed geluisterd naar elkaar. Dat jullie liever altijd gelijk willen, dan dat de relatie goed verloopt. Denk je na elke ruzie: de break-up is nabij? Dan zit het waarschijnlijk niet goed.

4. Jullie showen de liefde in het openbaar meer dan privé

Natuurlijk is elke relatie anders. Misschien zijn jullie dol op het posten van cheesy foto’s op social media en kunnen jullie niet stoppen met kusjes geven. Het is oké, dat mag namelijk zeker. Alleen let wel op dat jullie zowel in het openbaar als privé even klef zijn. Eigenlijk privé zelfs nog meer dan in het openbaar. Als jullie elkaar vooral zoenen voor het oog van vrienden, dan is het mogelijk dat jullie iets proberen te bewijzen. Voel je wel écht vlinders? Jullie hoeven niet continu te zoenen, hè?

5. Je wilt je partner veranderen

Als je vaak dingen denkt als “deze persoon zou echt perfect zijn, als hij/zij…” of “onze relatie wordt pas echt goed, zodra…”, dan forceer je de relatie misschien teveel. Waarom zou je iemand willen veranderen? Opposites attract. Al is dat nu waarschijnlijk niet het geval, want kennelijk hoop je toch op enige verandering. Dat terwijl je in een goede relatie elkaars verschillen zou moeten respecteren. Als je echt van iemand houdt, dan hoeft diegene niet te veranderen.

6. Je vertrouwt je partner niet

Als dit het geval is, dan moet je meteen op de rem trappen. Vertrouwen is een van de belangrijkste eigenschappen van een goede relatie. Als je iemand niet vertrouwt en bang bent dat diegene vreemdgaat, dan is deze persoon niet the one. Bij een goede relatie vertrouw je dat iemand eerlijk is.

7. Je doet alsof je geïnteresseerd bent in je partner (of andersom)

Ben je eigenlijk wel geïnteresseerd in je partner en zijn/haar hobby’s en passies? Of misschien is diegene niet geïnteresseerd in jou, dat kan ook. Natuurlijk hoef je elkaars hobby’s of passies niet over te nemen. Als je iets niet leuk vindt, dan vind je het niet leuk. Je kunt elkaar niet veranderen. Wel hoor je in een goede relatie met interesse te luisteren naar elkaar. Je neemt elkaar zoals je bent. Wanneer je vaak bijna in slaap valt tijdens een gesprek over zijn/haar passie, is de vonk misschien toch niet echt overgeslagen.

8. Je wordt niet enthousiast van een leven met je partner

Misschien droom je weleens van een leven met je partner. Huisje, boompje, beestje. Hoe zou het zijn als jullie later als getrouwd stel op een bankje zitten in het park? De kinderen al spelend ergens voor jullie in het zicht. Als je in werkelijkheid niet enthousiast wordt van deze droom, dan is jullie relatie misschien toch niet zo goed. Is hij/zij écht de persoon waar je oud mee wil en kan worden?

9. Jullie hebben geen goede vriendschap als basis

Een goede vriendschap is een heel fijne basis voor een relatie. Uiteindelijk is je lover toch ook je allerbeste vriend en doen jullie niet alleen romantische dingen samen, maar bijvoorbeeld ook de afwas. Met je partner wil je soms ook gewoon even silly doen en lekker lachen om stomme grapjes.

10. Je vindt je partner alleen leuk in bepaalde situaties

Vind je het wel leuk om te dollen met zijn/haar neefjes en nichtjes, maar word je ongemakkelijk als je partner met jouw familie omgaat? Dan klopt er iets niet binnen jullie relatie. Of misschien vind je date nights heel leuk, maar hang je op zondagochtend het liefst in je eentje op de bank. Oeps. Zelfs in kloffie moet je nog de chemie voelen.

11. Jullie zitten niet op één lijn

Het belangrijkste aan een goede relatie met echte chemie is, dat jullie op één lijn zitten. Zowel op het gebied van humor, als intimiteit en wat jullie uit de relatie willen halen. Als je partner echt je soulmate is, wil je diegene lezen en volledig uitpluizen.

Lees ook: Weer single na een lange relatie: Zo ga je ermee om