Waarom het niet raar is als koppels af en toe apart slapen

Relaties door Jennifer

Hoeveel je ook van iemand houdt, soms zijn er dagen dat je iemand graag achter het behang plakt. Op zulke momenten slaap je misschien zelfs liever even niet naast je partner. Ah… dat klinkt sad, maar zo erg is het niet. Af en toe apart slapen is oké en dit is waarom.

koppels apart slapen voordelen

Lees ook: Met ruzie naar bed gaan: is het echt zo funest voor je relatie?

Blij wakker worden

Soms heb je gewoon even een goede nachtrust nodig. En niet zo’n nacht waarin jullie elkaar continu wakker maken. Bewust, maar vaak ook onbewust door geschop, gesnurk of andere storende geluidjes. In dat geval kun je het beste apart slapen. Grote kans dat jullie de volgende ochtend dan heel blij wakker worden en misschien zelfs zin hebben in een potje ochtendseks.

Even geen seks

Huh? Natuurlijk lig je het liefst met je lover in bed en gaan jullie voor het slapengaan graag nog even van bil. Maar dat is echt niet altijd. Geef toe: stiekem zijn jullie soms eigenlijk veel te moe voor een goede beurt. Als jullie dan gewoon apart slapen, hoeven jullie er ook niet over na te denken. Dan krijgt hopelijk niemand een afgewezen gevoel. Spaar jullie energie lekker op en gooi op een later moment alle passie eruit.

Voel je weer sexy

Een slechte nachtrust kan ook nadelig werken voor je gezondheid. Wanneer je niet genoeg slaap krijgt, kun je sneller dik worden. Mensen hebben vaak meer last van cravings als ze moe zijn. Slaap dus gerust een nachtje apart, wanneer je écht even de slaap nodig hebt. Dan word je de volgende ochtend helemaal fris, fruitig én sexy wakker.

Meer waardering voor je relatie

Een nachtje slapen zonder je partner zorgt ook voor meer waardering voor jullie relatie. Je weet pas echt wat je hebt, when it's gone, hè? Waarschijnlijk ontstaat er meer spanning tijdens een nachtje zonder je geliefde. Je verlangt veel meer naar wat intimiteit en knuffelen, omdat het nu niet meer 'zomaar' kan. Je moet ineens weer moeite ervoor doen. Gelukkig duurt een goede nachtrust maar zo’n acht uur. De volgende ochtend bespring je hem/haar gewoon meteen. Goedemorgen!

Vermindert kleine irritaties

Kun je je lief af en toe niet onder ogen zien? Plak diegene dan niet meteen achter het behang, maar slaap gewoon een nachtje apart. Hierdoor hebben jullie allebei even wat me-time. Af en toe een time-out in de nacht is helemaal oké. Wedden dat jullie de volgende dag niet meer weten, waar jullie over ruziede?

Meer van elkaar houden

Stiekem is het gewoon fijn om soms even alleen te slapen. Natuurlijk moet het niet vaste prik worden, maar alleen wanneer het écht nodig is. Niet alleen brengt apart slapen jullie meer samen en ga je meer van elkaar houden. Het scheelt je ook zorgen, dat je je partner per ongeluk voor zijn/haar kop slaat. Of dat je weer spontaan de koude voeten van je lover tegen je been aanvoelt. Brr!

Lees ook: What? Snurkers hebben blijkbaar minder behoefte aan seks