We zijn eruit: dit is de allerbeste manier om een tompouce te eten

Eten door Paula Heeger

Van een tompouce oliebol tot tompouce bier of tompouce cakejes. Met Koningsdag kun je niet om het heerlijke zoete gebakje heen. Ga jij 'm ook eten dit jaar? Dan zit je natuurlijk met dé vraag der vragen: hoe eet je een tompouce? En vooral: hoe doe je dat ook nog een beetje netjes? Wij zijn eruit: dit is de allerbeste manier om een tompouce te eten.

Een tompouce eten: zo doe je dat

Er zijn zoveel manier om een tompouce te eten. Je kunt de bovenkant - alleen met Koningsdag oranje - er eerst afhalen en die meteen opeten. Je kunt de bovenkant even bewaren en eerst aanvallen op de vulling. Of je kunt er gewoon een grote hap van nemen, met gevaar dat de room er aan de zijkanten uitkomt. Een tompouce eten is niet echt makkelijk. Vooral als je 'm een beetje netjes wilt eten.

Hoe je 'm dan het beste kunt eten? Leg de tompouce op de zijkant en hou een goed scherp mes bij de hand. Snij de tompouce in drie of vier stukjes. Zorg dat de stukjes niet te groot zijn, je wilt dat je elk stukje direct in je mond kunt doen om op te eten. Even prikken met je vork en genieten maar. Fijne Koningsdag!

Beeld: iStock