Kruising tussen oliebol en tompouce is dikke hit

Eten door Laura

Het oliebollenseizoen is weer in volle gang. Wat is er nou lekkerder dan een vette deegbol op zijn tijd? Met poedersuiker, rozijnen of... tompouce-smaak? Een gebakskraam in Woerden heeft het beste van twee wereld gecombineerd met hun tompoucebollen.

tompouce bol

Lees ook: Cheers! Er is nu hard seltzer met pepernootsmaak

Oliebol meets tompouce

Dennis van gebakkraam Muller besloot dit jaar met iets nieuws te komen. In de vitrine liggen er tussen de appelflappen en oliebollen nu ook tompoucebollen. "Eigenlijk is het een grote oliebol met in het midden de room van een tompouce. Vervolgens wordt die bedekt met een roze topping", vertelt Dennis tegen het AD.

Sinds kraam met de tompoucebollen in de krant stonden, loopt het storm bij Muller. Van mijlenver komen er mensen naar de gebakkraam om de bijzondere lekkernij te proeven. De tompoucebol is echter niet helemaal nieuws. Er zijn ook andere gebakkramen die een roze chocoladetopping doen op hun oliebol. Dennis heeft van een bakker in Rotterdam het recept van hun tompouceglazuur gekregen. Glazuur blijft goed op de bol liggen, met chocolade is dit moeilijker.” 

Klinkt goed, toch? De gebakkraam vind je op de Westdam 2 in Woerden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door AD.nl (@ad_nl)

Lees ook: Zo maak je een lekkere tompouce bier milkshake!