Dankzij de ‘verlovingskip’ zit er binnenkort een ring om je vinger

Eten door Jennifer

Wil je graag dat je partner op één knie gaat? Met deze ‘verlovingskip’ hengel je dat huwelijksaanzoek binnen. Bij koppel prins Harry en Meghan Markle zou dit recept voor kip hun liefde hebben bezegeld.

Lees ook: Is het eigenlijk Méghan of Mèghan Markle?

Ina Garten recept

Wat is de ‘verlovingskip’ en waar komt het vandaan? Het is niet Meghan Markle die de naam voor deze speciale kip bedacht. In de Amerikaanse podcast River Cafe Table 4 vertelt actrice Emily Blunt over haar huwelijk met acteur John Krasinski. Het recept van de ovenschotel met gebraden kip is van chef Ina Garten. Emily: “Ze noemt dat recept haar ‘verlovingskip’. Als je het voor iemand klaarmaakt, vraagt die persoon je volgens de mythe een tijd later ten huwelijk.” Oké, dat klinkt interessant. Emily gelooft werkelijk dat zij dankzij dit recept zo snel trouwde met haar man. Maar het heeft dus kennelijk ook gewerkt bij Meghan Markle. Ina grapte zelf in een interview met Sunday Today: “Ik weet dat Meghan heel graag mijn ‘verlovingskip’ klaarmaakt. Wie weet waren ze zonder mijn recept nooit getrouwd geweest.”

Dit heb je nodig voor de ‘verlovingskip’:

 • 1 braadkip
 • 2 citroenen
 • 1 knoflook
 • Olijfolie
 • 2 gesneden uien (bij voorkeur Spaanse)
 • 120 ml droge witte wijn
 • 120 ml kippenbouillon
 • 1 soeplepel bloem
 • Peper en zout
 • Keukentouw
 • Braadpan

Hoe maak je de ‘verlovingskip’?

 1. Zorg allereerst dat je de oven voorverwarmt op 220 graden.
 2. Verwijder ondertussen de ingewanden uit de verse kip. Met een keukendoekje dep je de buitenkant droog. De binnenkant van de kip kruid je vervolgens met peper en zout. Wees hier vooral niet zuinig!
 3. Snijd nu de citroenen in kwarten en de uien ieder door de helft. Plaats in de kip twee kwartjes citroen en twee halve bollen knoflook.
 4. Op naar de ‘verlovingskip’! Smeer de buitenkant van de kip in met olijfolie. Gooi er vervolgens weer lekker veel peper en zout overheen.
 5. Bind nu de benen van de kip vast met keukentouw. Daarna plooi je de vleugels naar de onderkant van het lijf. Plaats de kip op deze manier in een kleine braadpan. Geen te grote pan, want anders verbrandt de ui!
 6. Doe de rest van de citroen en de gesneden ui in een grote kom. Meng dit met twee soeplepels olijfolie, 1 theelepel zout en een halve theelepel peper. Voeg het mengsel toe aan de braadpan en strooi het rondom de kip.
 7. Braad de kip nu 1 uur en 15 minuten in de oven.
 8. Zodra de kip uit de oven is, haal je deze uit de braadpan. Leg de kip op een schotel en bedek deze met aluminiumfolie. Laat de kip tien minuten met rust.
 9. Laat de kwartjes citroen en gesneden ui in de braadpan. Dit komt ook in de saus, die je nu gaat bereiden. Zet de braadpan op het fornuis, op medium-hoog vuur. Voeg de wijn toe en roer goed met een houten lepel om de citroen en uien los te maken.
 10. Voeg daarna de bouillon toe en strooi hier bloem overheen. Roer het mengsel een minuut tot de saus dikker wordt. Gelukt? Voeg dan tot slot het sap toe, dat ondertussen onder de kip vandaan komt.
 11. Snijd de kip in zoveel stukken als je nodig hebt. Serveer het met citroenkwartjes, gebakken uit en de warme saus. Geniet ervan samen!

Lees ook: Deze red velvet brownies wil je dit weekend maken