Proost! Dit is de perfecte wijn voor je sterrenbeeld

Vrije tijd door Laura D

Eén van de fijnste manieren om je dag af te sluiten is natuurlijk met een lekker glas wijn. Hoe leuk is het om dat te doen met een wijn die bij jouw sterrenbeeld past. Scheelt weer keuzestress in de winkel. Zou hou je tijd over om nog een extra glas te pakken. Cheers!

Lees ook: Dit vertelt jouw maanteken in astrologie over jouw karakter en emoties

Ram (21 maart – 20 april)

Malbec

Een Ram is gepassioneerd en een ontzettend sterk individu. Je handelt altijd naar je intuïtie en bent vaak iedereen een stap voor. Daarom is Malbec de wijn voor jou. Het is een rode wijn uit Argentinië. Je hoeft de wijn niet te drinken in combinatie met eten. Perfect als tussendoortje, om even bij te komen van je dag dus! De smaak is apart en intens, en heeft een lichte kruidigheid. Dat past dus perfect bij een felle Ram.

Stier (21 april – 20 mei)

Grenache

Als Stier houd je van luxe. Je bent goed verbonden met je zintuigen en houdt ervan om zo veel mogelijk uit je leven te halen. Een perfecte avond is voor jou: een comfortabele omgeving, heerlijk ruikende geurkaarsen, vers gesneden bloemen, een lekkere doos chocolaatjes en een goed glas rode wijn. Probeer daarom een Grenache wijn. Deze wijn is zoet en luxueus, maar wel fruitig en fris. Het past perfect bij diners in het voorjaar. Een leuk feitje: de druiven van deze wijn kunnen in de meest vijandige omstandigheden groeien. Net zo koppig als jij dus!

Tweelingen (21 mei – 21 juni)

Cava

Communicatie is een van de grote talenten van een Tweeling. Je hebt een grote charme en altijd je woordje klaar. Je persoonlijkheid is bubbly en spraakzaam. Dit past perfect bij een lekker glas bruisende Cava. Tweelingen vinden elke dag iets om te vieren. Pak dus een lekker glas bubbelwijn en bespreek de laatste nieuwtjes en roddels met je vriendinnen.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Shiraz

Kreeften zijn echte familiemensen. Je houdt van thuis zijn, comfort en goed eten. Je wil je graag geliefd voelen en voor je vrienden ben je echt een moederfiguur. Ook staan Kreeften bekend om hun moodswings. Shiraz wijn is daar perfect voor. De wijn is een complex drankje met veel verschillende soorten smaak, wat goed overkomt met je emoties die af en toe alle kanten op kunnen gaan.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Rosé

Als het vuurteken Leeuw hou je ervan om mensen te entertainen en om zelf vermaakt te worden. Je hebt genoeg energie en enthousiasme om bijna elke situatie positief te bekijken. Je houdt wel van een feestje, zowel bij je vrienden als in de slaapkamer. Jouw perfecte drankje: een luchtig glas rosé. Zo heb jij gegarandeerd een heerlijke gezellige avond.

Maagd (24 augustus – 22 september)

Albariño

Als Maagd weet je altijd de beste kwaliteit te vinden. Je kunt dingen goed van elkaar onderscheiden en je hebt een liefde voor minimalisme. Albariño druiven passen daarom perfect bij jou. Ze zijn met de hand uitgekozen voor hun kwaliteit en zijn licht en fris. Maagden zoeken altijd naar het beste van het beste, en een lekker glas met Albariño wijn past daar perfect bij.

Weegschaal (23 september – 23 oktober)

Tempranillo

Weegschalen houden zich veel bezig met relaties en vriendschappen, zowel thuis als op werk. Je houdt ervan om een gemakkelijke, gezellige sfeer te behouden en om conflicten te ontwijken. De perfecte balans zoeken dus. Een wijn zoals Tempranillo is gemakkelijk te combineren en perfect voor iemand die zo sociaal en charmant is als jij.

Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Graciano

De sexy schorpioenen staan bekend als mysterieus, verrassend en passievol. Graciano wijn heeft minimaal twaalf maanden in een eikenhouten vat gerijpt. Hierdoor zijn ze een verborgen schat, waardoor ze dezelfde charme als jij hebben.

Boogschutter (23 november – 21 december)

Viura Blanco

Boogschutters houden van avontuur, reizen en leren het liefst iedere dag iets nieuws. Dat gaat niet alleen om de wereld over reizen. Je kunt ook genieten van boeken, series en nieuwe mensen leren kennen. Het beste is daarom om kennis te maken met een nog niet zo bekende wijn. De Viura Blanco is een druif die minder vaak voorkomt in Spanje, en daardoor redelijk zeldzaam is. Probeer het eens uit!

Steenbok (22 december – 20 januari)

Mazuelo

Steenbokken gaan volledig op hun doel af. In plaats van feesten en plezier maken, houden ze zich gericht op hun werk en zijn ze bijzonder ambitieus. Maar, zodra je je doel bereikt hebt, genieten ze van de vrijheid en alles waar ze naartoe gewerkt hebben. Dit past precies bij de Mazuelo wijn. Deze wijn is wordt minstens twee jaar gerijpt en krijgt daarom zijn bekende kwaliteitssmaak. Great things take time!

Waterman (21 januari – 19 februari)

Sauvignon Blanc

Dit sterrenbeeld staat voor gelijkheid, vrijheid van meningsuiting, onafhankelijkheid en radicale ideeën. De Sauvignon Blanc is daar een goed voorbeeld van. De druif werd oorspronkelijk buiten Europa geteeld. Eerst werd getwijfeld of ze de druivensoort wel wilden telen, en gelukkig hebben ze dat wel gedaan. Sauvignon Blanc is nu niet meer weg te denken uit de supermarktschappen. De wijn heeft een vrij scherpe smaak, net zo scherpzinnig als jij.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Chardonnay

De Vissen zijn, jawel, het teken dat het meeste van alcohol houdt! Je bent een empathische creatieveling en je uit je gevoel met muziek, kunst en beelden. Vissen kunnen zich makkelijk aanpassen aan elke situatie. Chardonnay is daarom hét drankje. Gemakkelijk om te drinken, net zoals Vissen gemakkelijk zijn in de omgang.

via GIPHY

Lees ook: Van Katy Purry tot Escobar: dit zijn de 36 gekste kattennamen