Lifestyle / Eten
Eten

Zo maak je een lekkere tompouce bier milkshake!

We waren al dolblij met de terugkomst van het tompouce bier bij HEMA. Nou, dit bijzondere milkshakerecept maakt ons nog blijer en jou waarschijnlijk ook. Het is het beste van twee werelden. Daarnaast ziet de milkshake er ook nog eens heel instagrammable uit.

tompouce bier milkshake lowlander hema

Lees ook: Het tompouce bier van HEMA is vrijdag weer te koop

Tompouce bier

Het begon als een vage 1 aprilgrap, maar vervolgens kwam het tompouce bier van HEMA en Lowlander écht in de verkoop. Binnen no time was het limited edition bier uitverkocht. Veel mensen waren teleurgesteld en hoopten op de terugkeer van dit speciale biertje. Gelukkig gebeurde dit in september 2021. Het tompouce bier is weer verkrijgbaar in de winkels of via HEMA.nl (alleen per zes). Wees wel snel, want op is nu waarschijnlijk echt op. Ben je helemaal gek op het roze drankje? Dankzij Lowlander Beer kan je nu ook een milkshake maken met je tompouce bier. Zij deelden het onderstaande recept op hun Instagram-feed.

Wat heb je nodig?

  • 30 ml (vanille) vodka
  • 100 ml Tompouce Ale
  • 6 bolletjes vanille-ijs
  • 100 gram frambozen
  • 50 gram poedersuiker
  • Zeef
  • Mengkom
  • Blender
  • Slagroom
  • Frambozensaus

Hoe maak je de tompouce bier milkshake?

  1. Leg de helft van je frambozen (50 gram) in de zeef en houd deze boven een mengkom. Prak de frambozen in de zeef helemaal fijn, zodat er frambozensap ontstaat.
  2. Heb je alle frambozensap eruit geperst? Meng de sap dan met de poedersuiker, totdat er een stevige frambozenglazuur ontstaat. Zet de glazuur vervolgens even opzij.
  3. Nu gaan we lekker mixen! Gooi de vodka, Tompouce Ale, bolletjes vanille-ijs en overgebleven frambozen in de blender. Eventueel houd je nog wat frambozen over voor het serveren. Mix de ingrediënten tot het glad en romig is.
  4. Giet de milkshake in een mooi, longdrinkglas of speciaal milkshake glas. Maak het af met wat slagroom, frambozenglazuur en misschien nog wat losse frambozen. Rietje erin en yum, genieten!

Lees ook: 5 x tompouce eten zonder geknoei

Beeld: Lowlander Beer