Charlotte (32) trouwt met zichzelf: “Ik wilde niet wachten tot iemand van me hield”

Relaties door Jennifer

Tegenwoordig kun je trouwen met wie je maar wilt. Mannen met mannen of vrouwen, vrouwen met vrouwen of mannen, of misschien ga je voor een boom of geest. Heb je de liefde voor een ander inmiddels afgezworen? Dan kun je ook nog kiezen voor een wel heel trouwe partner. Laat je inspireren door de 32-jarige Charlotte en stap in het huwelijksbootje met… jezelf.

Lees ook: Trouwen voor de wet: alles wat je moet weten

Trouwen met jezelf

Charlotte is een echte power lady. Na haar scheiding begon de ondernemer uit Voorburg het bedrijf Kamasense. Een bedrijf met als missie meer van jezelf houden en dan vooral gericht op vrouwen. Volgens Charlotte hielp haar bedrijf ook haarzelf met de beslissing om zichzelf ten huwelijk te vragen. Ze vertelt aan het Engelse Metro: “Ik wilde niet wachten tot iemand van me hield of afhankelijk zijn van een ander mens om waardig te zijn.” Ze kwam in haar tijd als single mom van twee echt tot zichzelf. Ze realiseerde zich dat één persoon het meest trouw. “Dus met die lege vinger waar mijn vroegere verlovingsring me jarenlang had aangestaard, besloot ik met mezelf te trouwen. Een relatie die zeker tot het einde van mijn leven duurt.”

Kers op de taart

Het was overigens geen makkelijke weg voor Charlotte. In een jaar tijd werkte ze hard aan haar eigenwaarde en mentale gezondheid. De verloving met zichzelf was een soort kers op de taart van haar mentale journey. In juli 2021 verloofde ze met zichzelf en later, in september, trouwde ze. Hoewel ze de ceremonie klein hield en gewoon in haar appartement, gaf ze zichzelf wel een prachtige witgouden ring. Op de ring staan drie steentjes: één voor haarzelf, één voor haar zoon en nog één voor haar dochtertje. Ook zag ze eruit als een echte prinses inclusief tiara.

Ze omringde zich met acht gasten en ontving ook een prachtig cadeau. Ze vertelt: “Ik kreeg een kostbaar bronzen kunstwerk van twee borsten, die door twee handen worden vastgehouden. Het wil zeggen: grijp jezelf bij de borsten, je bent sterk.”

Hogere normen partner

Sinds de lange, mentale journey zijn ook haar normen voor een partner hoger geworden. Ze vertelt: “Ik hecht waarde aan mezelf en mijn tijd en zal niet toestaan dat iemand die verspilt voor eigen vermaak.” Haar trouwring herinnert zich telkens aan het feit dat ze van zichzelf mag en kan houden. “Het is een reminder dat ik sterk ben en zoveel obstakels heb overwonnen. Dat ik mijn grenzen zal vasthouden,” aldus Charlotte. Ooit wil ze heus nog steeds met iemand anders trouwen. Al moet diegene er vrede mee hebben, dat ze ook met zichzelf getrouwd is.

Trouwbelofte aan jezelf

Niet alleen de trouwring helpt Charlotte van zichzelf te blijven houden, maar ook haar trouwbelofte. Om zichzelf te blijven herinneren waarom ze dit deed, staat de trouwbelofte op haar make-uptafel. In de vow belooft ze zichzelf trouw te blijven aan zichzelf, haar lichaam en persoonlijkheid. Ook schrijft ze: “Ik beloof nieuwe dingen te blijven proberen, zelfs als het me bang maakt, zodat ik nieuwe ervaringen opdoe en blijf groeien.” Ook is het een belofte aan zichzelf, dat ze fouten mag maken. “Ik zweer van mezelf te houden. In goede en in moeilijke tijden, in ziekte en in gezondheid, omdat ik nu weet dat ik het waard ben en dit verdien.” En zo is het! Als dat geen zelfliefde is.

Lees ook: Selfcare: 5 tips om goed voor jezelf te zorgen