Bestaat er een ideale tijdsduur voor een wip?

Intiem door Jennifer

Romcoms en series als Sex And The City en Gossip Girl ‘leren’ ons veel over seks. Al moet je niet alles even serieus nemen. Vooral als het gaat over de tijdsduur van een wip gaan er verschillende verhalen rond. Wat is nou de ideale tijdsduur voor een goede beurt? Of bestaat die überhaupt niet?

Lees ook: Zo lang duurt seks gemiddeld bij anderen

Onderzoek tijdsduur seks

Sommige mannen vinden zichzelf minder goed tussen de lakens, wanneer ze veel te vroeg of juist te laat klaarkomen. Dat terwijl het misschien wel bij meerdere koppels voorkomt. Wat als een korte wip heel ‘normaal’ en gemiddeld is? Een wereldwijd onderzoek onder 500 heteroseksuele koppels laat zien, wat werkelijk de gemiddelde tijdsduur is van seks. En nou, ze wijken er toch wel vanaf.

Gemiddelde tijdsduur seks

Tijdens het onderzoek keek men naar de tijd tussen het begin van de seks tot aan het orgasme van de man. Ook werd mannen gevraagd naar de ideale tijdsduur voor seks. Gemiddeld is de ideale tijdsduur 16 minuten. Toch houden koppels het blijkbaar minder lang vol. In werkelijkheid komen ze niet eens tot de tien minuten. Gemiddeld is de tijdsduur van een wip zelfs 5,7 minuten.

Verschilt per land

Al blijkt de gemiddelde tijdsduur van seks verschillend per land. Zo zijn mannen in Turkije kennelijk dol op een vluggertje. Dit land heeft het laagste gemiddelde: 4,4 minuten. In het Verenigd Koninkrijk daarentegen zijn ze het langst bezig. Daar is de gemiddelde tijdsduur van seks rond de tien minuten. Overigens gaat dit onderzoek dus alleen over mannen. Al blijkt uit een ander onderzoek onder 4000 vrouwen, dat hun ideale seksbeurt ongeveer 25 minuten duurt.

Anyway, of de seks nou lang of kort duurt, het belangrijkste is natuurlijk dat jullie allebei tot een climax komen.

Lees ook: 10 soorten seks voor je bucketlist