Zo weet je of mensen tegen je liegen

De maatschappij door Romy

Het is een vreselijke eigenschap als iemand dit vaak doet: liegen. Een leugentje om bestwil moet zo af en toe wel kunnen, maar over het algemeen is liegen heel erg slecht voor je imago. Het beschadigt iemand anders zijn vertrouwen en je maakt er zeker geen vrienden mee. Maar kun je zien dat mensen liegen? Ja zeker! We leggen het je uit.

Zo zie je of iemand liegt

Liegende mensen zijn nooit fijn. Er zijn een aantal dingen waarop je kunt letten als je denkt dat iemand liegt:

  1. Oogcontact

Liegende mensen vermijden het liefst het oogcontact. Zo zullen zij sneller een andere kant op kijken. Het kan ook het tegenovergestelde zijn, want ze kunnen je ook té veel in je ogen aankijken. Zo hopen ze dat ze geloofwaardig blijven.

via GIPHY

  1. Details van het gespreksonderwerp

Ze proberen alle details van het onderwerp zo goed mogelijk te vertellen, terwijl veel van ons zich daar niet echt druk om zouden maken. Liegende mensen willen zo geloofwaardig lijken, aangezien ze elk detail kunnen vertellen. Maar waarom zou je jezelf willen bewijzen? Juist, omdat ze liegen.

via GIPHY

  1. Neus bedekken

Uit eerdere onderzoeken blijkt dat mensen die liegen vaak aan hun neus zitten. Dit is een makkelijke om te zien!

via GIPHY

  1. Droge keel

Zenuwen zorgen voor een droge keel. Iemand die liegt zal dus ook vaak aan het slikken zijn.

via GIPHY

  1. Lachen

Een glimlach zegt veel. Niemand glimlacht namelijk voortdurend tijdens een gesprek. Doet diegene dit dus wel? Vaak zit er dan wel meer achter het verhaal…

via GIPHY