Facebook: verslavender dan tabak of alcohol

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Facebook: iedereen heeft tegenwoordig een account om alle ins en outs te kunnen volgen van hun ?vrienden?. Zelf zetten we er ook elke poep of scheet op. Uit onderzoek blijkt dat Facebook zelfs verslavender is dan tabak of alcohol!

?Even kijken waar mijn vriendinnen uithangen.? Nee, we pakken tegenwoordig dan niet meer de telefoon om te bellen; we kijken gewoon even op Facebook waar onze vriendinnen op dat tijdstip zijn ?ingecheckt?. Al is het op je werk, of in je favoriete restaurant, alles is interessant voor de Facebook-lovers onder ons.

 

Uit onderzoek van University of Chicago blijkt dat slaap en seks de twee dingen zijn waar mensen het meest naar kunnen verlangen op een dag. Op een verrassende derde plek komt Facebook. Wie had het kunnen bedenken dat een sociale netwerksite zelfs hoger staat dan alcohol en tabak?

De Facebook-verslaving komt steeds vaker voor. Je buurvrouw, je nichtje, je broertje? Iedereen kan er tegenwoordig verslaafd aan zijn. Vervelen doe je je niet meer, want mensen blijven hun status toch wel vernieuwen. Speelden kinderen van tien jaar oud vroeger nog eens voetbal in de plaatselijke speeltuin, tegenwoordig spelen ze liever met een vriendje een spelletje via, jawel, Facebook.

Ken jij iemand die Facebook-verslaafd is of ben je het zelf? En hoeveel uur zit jij per dag op Facebook?