Discussie: HNTM-winnaressen te dik?

De maatschappij door Karin
Twee winnaressen van Holland's Next Top Model uit 2008 en 2009, hebben maar een klein deel van hun beloofde prijzengeld van 75.000 euro gekregen. Zij moesten het met slechts 10.000 euro doen vanwege 'te brede heupen'. Eerlijk of niet?

Ananda Marchildon en Rosalinda Kikstra kregen na hun overwinning een modellencontract bij Modelmasters The Agency (MTA), dat speciaal voor het tv-programma is opgericht. In hun contract staat dat een 'inkomen van 75.000 euro wordt gegarandeerd'. Echter, beide dames hebben naar eigen zeggen maar 10.000 euro ontvangen van het beloofde prijzengeld.


Ananda Marchildon   &    Rosalinda Kikstra

Te brede heupen

De reden? Uit periodieke metingen bleek dat de twee een te grote heupmaat hebben. Elite vereist een heupmaat van onder de 90 centimer. Ondanks een zwaar dieet- en fitnessprogramma slaagden beide dames er niet in om deze maat vast te houden. Nadat de heupmetingen geen vooruitgang lieten zien, besloot Elite beide modellen van de site te halen. Ananda heeft inmiddels een rechtszaak aangespannen tegen MTA en Elite Model Management (het bureau dat de winnaressen in het portefeuille kreeg). Als het voormalig model verliest, wil ze de schade gaan verhalen op RTL en producent Endemol. Rosalinda overweegt zich hierbij aan te sluiten.

Discussie
Wat vinden jullie hiervan? Hebben de meiden recht op het volledige prijzengeld? Of vind je dat zolang je niet aan de voorwaarden voldoet, je hier ook geen recht op hebt? Vertel het ons!


 
Bron: Nrc.nl
Fotocredit Ananda: Nick van Ormondt
Fotocredit Rosalinda: beneluxntm.wordpress.com