Crisis leidt tot meer vreemdgaan

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Houd je husband goed in de gaten ladies: het aantal leden van websites die getrouwde mannen en vrouwen in contact brengen met een minnares of minnaar, is het afgelopen jaar namelijk met 200% gestegen...

Volgens experts komt dat door de economische crisis. Ongelukkige koppels kunnen zich in deze tijden namelijk geen scheiding meer veroorloven. Veel ongelukkige mannen en vrouwen besluiten daarom om niet te scheiden, maar om 'simpel' en 'goedkoop' vreemd te gaan. En op welke manier kan dat het makkelijkst? Juistem, via een datingsite.


Eén van die datingwebsites is IllicitEncouters.com. Zij verwelkomden 27.000 nieuwe leden; dat is een verdubbeling vergeleken met het vorige jaar, sinds de crisis begonnen is. Velen daarvan lieten op hun aanvraagformulier weten dat ze niet in staat waren om hun ongelukkige relatie te verlaten, vanwege hun financiële situatie, zo meldt Daily Mail.

Vreemdgaan is in dit geval dus geen romantische, verliefde beslissing, maar wel een praktisch gevolg. De zoektocht naar seksuele opwinding, verveling in het eigen huwelijk en nood naar een egoboost zijn voor mannen dan ook de voornaamste redenen om vreemd te gaan, zo blijkt uit een recente enquête van undercoverlovers.com.

Vrouwen daarentegen gaan eerder op zoek naar emotionele voldoening, een verbetering van hun zelfvertrouwen en eeuwigdurende liefde. Overspelige vrouwen zullen daardoor ook veel sneller verliefd worden op hun minnaar dan hun mannelijke tegenhangers.

Wat vind jij van deze onderzoeksresultaten?