'Ik blijf maagd tot het huwelijk'

Intiem door Redactie Ze.nl
Geen seks voor het huwelijk? Tegenwoordig streven nog maar weinig vrouwen dit ideaal na. Lamina (24) en Renske (26) blijven bewust maagd tot het huwelijk: ?Ik wil mezelf in de spiegel kunnen aankijken, zonder me te schamen.?

Nederland staat erom bekend: legale wiet, seks en rock 'n roll. Zeker het onderwerp seks is enorm ingeburgerd in ons land. Dat is alleen al te zien aan de vele tv-programma's over seks en homoseksualiteit zoals Uit de Kast en Spuiten en Slikken. Heb je een geslachtsziekte? Ook daar bestaat tegenwoordig geen taboe meer over. Mensen lijken zich steeds minder ergens voor te schamen. Seks? Iedereen doet het. Toch?

Je zou het om die reden misschien niet verwachten, maar er zijn écht nog steeds vrouwen die het ideaal om geen seks te hebben voor het huwelijk, om verschillende redenen, nastreven. Zij willen hun lichaam bewaren voor ?de ware?. En zo leven zij hun leven nog steeds - vaak vanwege hun geloof - op deze manier.


'Ik ben nog nooit in de verleiding gekomen'
Lamina (24)

komt uit Azerbeidzjan, is moslim en woont sinds haar 8e met haar moeder in Nederland. ?In onze cultuur was het, rond de tijd van onze verhuizing naar Nederland, de normaalste zaak van de wereld dat meisjes maagd bleven tot het huwelijk?, vertelt ze. ?Ik wil trouw blijven aan mijn cultuur, zoals ik die in Azerbeidzjan heb achtergelaten als 8-jarig meisje. Toch is dat niet de hoofdreden dat ik maagd wil blijven totdat ik trouw. Ik vind dat, hoe cliché dit ook mag klinken, je eerste keer speciaal moet zijn. Dit moet je delen met iemand die het het waard vindt om op jou te wachten, iemand die met jou voor het altaar wil staan. Naar mijn mening betekent dit dat je elkaar waardeert om wie je bent, en niet omdat je toevallig een fijne nacht hebt gehad samen. Mensen die weten van deze overtuiging hebben er alleen maar respect voor. Ik ben ook nooit in de verleiding gekomen, omdat ik het niet zo ver laat komen. Ik ga er 100% voor.?

 

Lamina vindt zichzelf, ondanks deze sterke overtuiging, wel geïntegreerd in Nederland. ?Nederland heeft zo?n andere cultuur dan mijn geboorteland?, zegt ze. ?Ik juich het leren van nieuwe dingen alleen maar toe, maar bepaalde dingen maken mij zoals ik ben. Een voorbeeld daarvan is mijn geloof. Veel mensen denken makkelijk: je woont nu in Nederland, dus je neemt de cultuur van hier over. Dat doen de meeste allochtonen dan ook. Maar ik vind dat je verleden niet vergeten moet worden, want dat heeft je uiteindelijk gevormd tot wie je bent.? 

Ondanks dat Lamina zo vasthoudt aan haar geloof, kijkt ze wel ontzettend uit naar ?later?. ?Ik wil mijn diploma behalen, carrière maken en ?huisje, boompje, beestje'", zegt ze. ?Maar de manier waarop ik dat wil bereiken is misschien een beetje anders. Met iemand naar bed gaan voor de lol is niet iets waar ik blij van word, dit is iets intiems dat ik niet met iedereen wil delen. Waarom zou ik mezelf letterlijk en figuurlijk blootgeven aan iemand? Dat gaat pas gebeuren als ik getrouwd ben. Hoe gek het ook klinkt, de meeste dingen die je kwijtraakt kun je met enkele moeite toch weer opbouwen. Maar je zelfwaarde, je eer en je naam niet.?

'Het heeft me nooit in de weg gestaan'
Ook de protestants christelijke Renske (26), wil maagd blijven. ?Vanaf het begin stond voor mij al vast dat ik geen seks voor het huwelijk wilde. Ik ben protestants christelijk opgevoed en vind de normen en waarden die hierbij horen erg belangrijk. Seks is in mijn ogen bedoeld voor één persoon in je leven. Degene met wie je voor altijd wilt samenblijven?, vertelt ze. ?Ook met zoenen ben ik voorzichtig. Vroeger drongen mijn vriendinnen er weleens op aan. Dan stonden we in de kroeg en vonden ze dat ik iemand moest zoenen. Verschrikkelijk vond ik dat. Pas wanneer ik echt verliefd ben, durf ik die stap te nemen.?

Haar keuze om maagd te blijven, schrikt mannen tot nu toe nog niet af. ?In mijn vriendenkring is bijna iedereen gelovig. Daardoor kom ik ook eigenlijk alleen in aanraking met mannen die er hetzelfde over denken als ik. Dat maakt het allemaal ook veel makkelijker. Want als je samen hetzelfde gelooft, maakt dat je sterker om het vol te houden. Mijn eerste serieuze vriend vond het geen enkel probleem. Ook hij koos ervoor om nog niet te beginnen aan seks", vertelt Renske. "Natuurlijk was de verleiding soms wel groot, we waren ontzettend verliefd, maar toch konden we ons inhouden. Dat is te danken aan mijn rotsvaste geloof denk ik. Het heeft me nooit in de weg gestaan, mijn keuze. En al zou het een probleem zijn, dan weet ik dat het niet de juiste man voor mij is.?
 

Renske vindt het vooral fijn dat ze nooit hoeft na te denken over soa?s en ongewenste zwangerschappen. Op haar keuze zal ze dan ook niet snel terugkomen. ?Ik weet niet hoe seks voelt, dus mis ik het ook niet. Mijn zusje bijvoorbeeld heeft er wel voor gekozen om seks voor het huwelijk te hebben. Dat vind ik geen probleem, want zij respecteert ook mijn manier van denken. Wat ik wel zó ontzettend zonde vind, is dat meisjes steeds vroeger beginnen met seks. Seks is, in mijn ogen, niet bedoeld om met de eerste de beste man te delen. Je moet er voorzichtig mee omgaan. Want als je de keuze maakt om seks te hebben, moet je ook de eventuele gevolgen kunnen accepteren. En dat kun je nog niet als 16-jarige.?
 
Zou jij het kunnen, maagd blijven tot het huwelijk?

Lees ook onze andere real life verhalen.