21 diner organiseren: zo wordt het onvergetelijk

De maatschappij door Romy

Het is zover! Je bent bijna 21 en wilt een 21 diner organiseren. Wij hebben daarom een aantal tips onder elkaar gezet, zodat jouw diner onvergetelijk wordt. Het is ook heel belangrijk om te genieten, hoe eerder je alles geregeld hebt, hoe minder je stress je hebt op het moment van!

21 diner organiseren

Een 21 diner is overgevlogen vanuit Amerika naar Nederland. De afgelopen jaren is het een steeds bekender fenomeen geworden onder 21-jarigen. Er zijn een aantal dingen nodig om je perfecte diner te organiseren.

Thema

Het is belangrijk om een thema te kiezen voor jouw diner. Je kunt kiezen voor een kleurenthema of juist iets als Disney of Jungle bijvoorbeeld. Als je het thema hebt gekozen, kun je ook makkelijker je decoratie en je jurk uit gaan zoeken.

Inspiratie voor thema’s:

Festival, tropical, Ibiza dreams, white party, black and white, disco, beach, winter wonderland, aprés ski, glitter and glamour, pink party, moulin rouge of bijvoorbeeld white and gold.

Uitnodigingen

Zodra je het thema hebt gekozen, kun je gaan kijken wie je allemaal wil uitnodigen. Denk er goed bij na dat je voor iedereen gaat koken. Hoe meer mensen, hoe meer kookvaardigheid dat van je vraagt! Maak een uitnodiging ook altijd persoonlijk. Wat er op de uitnodiging moet staan:

Datum, tijd, je nummer (waarom mensen kunnen doorgeven of ze wel of niet kunnen), het adres, de dresscode (heel belangrijk!) en de cadeautip 😉.

Menu

Voordat je het menu gaat samenstellen, is het handig om te weten of er mensen zijn die bepaalde allergieën hebben of bepaalde producten niet lusten. Vraag dit dus altijd even na voor de zekerheid!

Een menu voor een 21 diner is normaal gesproken 4 of 5 gangen. Je start met een aperitief, gevolgd door een voorgerecht, hoofdgerecht en een nagerecht. Je kunt ook nog kiezen voor een amuse of een extra voorgerecht bijvoorbeeld.

Wat extra leuk is: probeer het menu zo aan te passen naar je gekozen thema. Heb je bijvoorbeeld een land als thema zoals Italië? Ga dan voor een heerlijk Italiaans diner!

Kleding

Het is natuurlijk wel belangrijk om er op en top uit te zien voor je diner. Vaak zie je dat diegene die jarig is, een andere kleur aan heeft dan de rest. Daarbij is het handig om na te denken of je voor ene pak gaat, een jumpsuit of een gave jurk. Dat is helemaal aan jou!

Aankleding

Het thema staat vast, dus nu kun je gaan beginnen met de aankleding. Denk tot in de kleinste details. De tafel moet er namelijk aangekleed uitzien. Zo kun je gaan voor kaarsen, bloemen, goud bestek en nog veel meer!

Veel plezier en smakelijk!