De beste ontbijtjes op jouw brakke (zon)dag

Eten door Redactie Ze.nl

Je kunt alweer twee weken zorgeloos stappen met je vrienden tot in de vroege uurtjes. Wakker geworden met een flinke kater? Geen stress! Wij verzamelden de beste ontbijtjes om deze te verzachten.

ontbijt brak
 
Lees ook: Holy moly! Van dit Oreo sushi recept loopt het water je in de mond

Smoothie met kiwi en banaan

Deze twee fruitsoorten zouden het beste helpen tegen jouw kater. Bananen bevatten veel kalium, een mineraal dat de vochtbalans en bloeddruk regelt. Een kiwi bevat veel vruchtensuikers en helpt daardoor je kater sneller verwerken. Check het recept van Beaufood.

Ingrediënten:
Dit heb je nodig voor twee personen:

  • 2 kleine bananen
  • 300 ml amandelmelk
  • 2 kiwi’s
  • Sap van 1/2 citroen
  • 3 el havermout

Bereiding:

  1. Schil de kiwi en snijd in grove stukken.
  2. Stop alle ingrediënten in je blender en blend tot een romige egale smoothie.

Gluten- én lactosevrije bananenpannenkoekjes

Met dit recept van Libelle heb jij binnen no time heerlijke bananenpannenkoekjes bereid!

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 1 koffielepel bakpoeder (glutenvrij)
  • Bakolie

Bereiding:

  1. Plet de banaan met een vork of pureer 'm met de staafmixer. Doe het ei en het bakpoeder erbij en meng tot een mooi glad beslag.
  2. Verhit wat olie in een pan. Schep het beslag met een pollepel in drie mooie rondjes van ongeveer 8 cm diameter. Bak de pannenkoeken aan beide kanten mooi bruin. Ga zo verder tot het beslag op is.

Broodje ei

Simpel but effective. Een eitje is onmisbaar op een brakke dag. Eieren zitten namelijk vol met een stofje dat cysteïne heet en hoofdpijn vermindert. Ook zit er taurine in dat onder andere hard werkt voor jouw leverfunctie.

Eet dus veel eieren! Of je nou een gekookt, gebakken, spiegel of roereitje eet. Zorg ook dat je er veel zout op doet, zout houdt namelijk vocht vast en zorgt ervoor dat jij je kater kunt overwinnen.

Nog meer zout!

Ben je misselijk maar wil je wel zo snel mogelijk van jouw kater af? Probeer dan een licht soepje of een bouillon. Ook hier zit veel zout in, wat ervoor zal zorgen dat jouw vochtbalans terug op peil komt.

Eet veel vitamines

Om veel vitamines binnen te krijgen kun je fruit eten. Eet bijvoorbeeld een sinaasappel of watermeloen, dit fruit zit boordevol vitamine C, wat een goede antioxidant is voor de vorming van bindweefsel en opname van ijzer. Ook zorgt het voor het in stand houden van je weerstand.

Water

Misschien nog wel het belangrijkste om te doen wanneer je wakker wordt: water drinken. Door de alcohol ben je waarschijnlijk uitgedroogd en krijg je hoofdpijn. Om dit vochttekort weer aan te vullen is het belangrijk dat je water drinkt. Tip! Om hoofdpijn te voorkomen kun je voordat je naar bed gaat alvast twee glazen water drinken. 

Lees ook: De tofste cocktailbars in Rotterdam