Met deze tips blijft je parfum langer zitten 

Lichaam door Angel

Zodra het zonnetje weer schijnt, zijn we allemaal een stuk vrolijker. Des te meer je zin hebt om jezelf op te doffen. Daar hoort natuurlijk wel een lekker geurtje bij. Soms kan de langdurigheid van zo’n luchtje weleens tegenvallen. Gelukkig zijn hier een aantal goede tips voor.

parfum langer laten zitten tips

Lees ook: Deze 5 voorjaarsparfums zijn echte klassiekers

Parfum

Veel parfums blijven maar een paar uurtjes zitten, wat jammer is. Je wilt natuurlijk het liefst elk uur van de dag lekker ruiken. Er zijn een aantal handige tips zodat je je (grote) parfumfles niet overal mee naartoe hoeft te slepen. 

Tip 1: Breng parfum aan voordat je je aankleedt

Je kunt je luchtje beter niet gebruiken als finishing touch voordat je de deur uitgaat. Parfum wordt namelijk geactiveerd door hitte. Daarom is het een goed idee om je parfum direct op je huid te spuiten. Dit vermijdt ook vervelende parfumvlekjes op je kleding.

Tip 2: Spuit het luchtje op de pulsatiepunten

Als je de parfum op plekken spuit waar de aderen dichter onder de huid liggen (pulsatiepunten), versterkt dit de geur van het luchtje. Dit kunnen je knieholtes zijn, maar ook de binnenkant van je elleboog, de achterkant van je oorlel en natuurlijk je polsen.

Tip 3: Niet wrijven

Een herkenbaar automatisme: het moment dat je even het luchtje op je polsen spuit en vervolgens je polsen over elkaar wrijft. Toch is dit niet zo’n goed idee. Zo vaagt de parfum heel snel weg. Het duurt ongeveer dertig seconden om de alcohol in het luchtje te laten verdampen. Dan pas kun je de echte geur ruiken. Even wat meer geduld hebben dus!

Tip 4: Spray op een gehydrateerde huid

Hoe beter je huid is gehydrateerd, hoe langer je de geur ruikt. Gebruik bijvoorbeeld eerst bodylotion en spuit daarna parfum op. Je kunt ook een beetje vaseline aanbrengen voor je het luchtje op de huid spuit. 

Tip 5: Houd afstand

Good to know: als je de parfum te dicht op je huid aanbrengt, veroorzaakt het een afzetting van de olie op je huid. Hierdoor kan je huid de parfum niet meer goed absorberen. Houd je luchtje daarom ongeveer vijftien tot twintig centimeter van je huid af als je het opspuit. 

Tip 6: Opbergplek vinden

Door veel zonlicht kan de geur van je parfum veranderen. Kies dus een geschikt plekje uit waar je je luchtje kan opbergen. Denk aan een kledingkast bijvoorbeeld, of een lade. Deze opbergplekken hebben het minst last van de zon.

Lees ook: Rode wangen: dit is hoe het kan komen + zo los je het op