Dit zijn de perfecte babynamen voor elk sterrenbeeld!

Psyche & spiritualiteit door Jennifer

Met ruim 17 miljoen Nederlanders op deze aardbol vind je niet snel meer een originele naam. Je kunt inspiratie voor babynamen halen uit populaire series en films, maar het kan ook anders. Waarom kijk je niet eens naar het sterrenbeeld van je kleine spruit?

Lees ook: 'Emma' van de troon gestoten: dit waren de populairste babynamen in 2021

Ram (21 maart - 19 april)

Een Ram krijg je niet snel kapot. Don’t mess with them! De Ram is niet bang om de baas te spelen. Al zijn ze ook een heel loyale vriend. Heb je een ruzie? Dan springt de Ram vast voor jou in de bres! Zij gaan een confrontatie met gemak aan. De Ram heeft dus een stoere, maar ook wijze naam nodig. Zoek je een babynaam voor een meisje? Dan is Athena een hele mooie, omdat dit zowel ‘wijsheid’ als ‘oorlog’ betekent. Perfect! Al is een naam als Jet of Floor ook goed. Voor een jongen zijn babynamen als Finn, Levi en Hugo perfect.

Stier (20 april - 21 mei)

Als jouw baby een Stier is, hoef je niet helemaal uit te pakken. Daar is je kindje veel te down-to-earth voor. “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” is hun levensmotto. Ook zijn Stieren vaak hele lieve personen. Daar hoort sowieso een liefdevolle naam bij. Voor een meisje zijn babynamen als Flora of Cinta (spreek je uit als Tjin-taa) heel mooi. Cinta betekent in het Indonesisch ‘liefde’. Heb je een jongensnaam? Kies dan bijvoorbeeld voor de babynaam Beau of Aiko. Al kan Aiko blijkbaar ook voor je kleine meisje, want dit is een genderneutrale babynaam!

Tweelingen (22 mei - 21 juni)

Is jouw kindje Tweelingen? Dan ligt er zometeen een heel blije en nieuwsgierige baby in je armen. Grote kans dat iedereen met hem/haar wegloopt. Bij deze intelligente, charming baby hoort een slimme, maar ook vrolijke naam. Voor een meisje kun je denken aan babynamen als Kitty, Vlinder of Robin. Al kan die laatstgenoemde babynaam natuurlijk ook voor een jongetje. Of ga voor Wolf of Ravi.

Kreeft (22 juni - 23 juli)

De Kreeft is je allerbeste vriend(in)! Kreeft-baby’s zijn heel lieve en gevoelige mensen. Ze hebben ook graag mensen om zich heen. Heeft jouw kindje nog een broer of zus? Dan mag diegene van geluk spreken. Perfecte babynamen voor het sterrenbeeld Kreeft zijn bijvoorbeeld David of Wessel. Voor een meisje heb je babynamen als Lina, Fenna of Zasha.

Leeuw (24 juli - 23 augustus)

Roar! Net als het dier staan ook baby’s met het sterrenbeeld Leeuw graag in de spotlights. Grote kans dat dit kindje continu iedereen aan het lachen maakt, inclusief zichzelf. De Leeuw is echt het zonnetje in huis. Bij dit zelfverzekerde, vrolijke kind hoort een fancy naam. Ga bijvoorbeeld voor een opvallende, dubbele babynaam zoals Jay-Lee of Noah-Nassir voor jongens of Lilly-Belle en Coco-Lexie voor meisjes. Scheelt je ook kiezen tussen twee mooie namen!

Maagd (24 augustus - 23 september)

Bij de mysterieuze Maagd hoort de meest bijzondere babynaam van allemaal. Al is je kleine spruit ook heel down-to-earth, dus probeer niet te overdrijven. Ze hoeven echt niet in het middelpunt te staan dankzij hun naam. Daar zijn ze veel te verlegen voor! Wel is een Maagd heel perfectionistisch. Denk dus goed na over de babynaam van je kleine lieverd. Ga bij een jongetje bijvoorbeeld voor babynamen als Mason en Ezra. Bijzondere babynamen voor meisjes zijn onder andere Millie en Inez.

Weegschaal (24 september - 23 oktober)

Wanneer je baby een Weegschaal is, hoef je je geen zorgen te maken over ruzies in huis. Dit kindje is waarschijnlijk poeslief en doet niemand kwaad. Ze zijn de perfecte tussenpersoon tijdens een ruzie. Jouw kleine Maagd hijst liever de witte vlag omhoog. Een mooie babynaam voor de Weegschaal is bijvoorbeeld Geneviève of Olivia bij meisjes. Jongetjes kun je Daniël of Oliver noemen.

Schorpioen (24 oktober - 22 november)

De Schorpioen is een echte strijder! Ze gaan altijd recht op hun doel af en wijken ook niet af van hun journey. Een Schorpioen geeft niet snel op. Voor de kleine Schorpioen heb je een babynaam nodig, die winnaarsmentaliteit uitstraalt. Ga bij een meisje bijvoorbeeld voor River of Juliëtte. Perfecte jongensnamen voor een Schorpioen zijn onder meer Storm en Vince.

Boogschutter (23 november - 22 december)

Een Boogschutter-baby is lekker energiek en avontuurlijk. Grote kans dat jij het druk krijgt met je kleine spruit, oeps! Bij zo’n kind vol leven hoort natuurlijk een stoere naam. Voor meisjes kun je bijvoorbeeld kiezen voor babynamen als Kyra, Didi of Taylor. Ook deze naam kan weer voor zowel een meisje als jongen. Andere stoere jongensnamen zijn Collin en Flynn.

Steenbok (22 december - 20 januari)

Is jouw baby een Steenbok? Dan heb je een bijzonder kindje in handen; een bijzonder rustig kind. Vergeleken met de Maagd is de Steenbok-baby niet iemand, die graag de aandacht trekt. Laat dit kindje maar lekker spelen met wat en/of wie die wilt. Of misschien wilt je baby het liefst alleen maar rusten en slapen. Een zachte, rustige babynaam voor de Steenbok is bijvoorbeeld Dante of Aaron bij jongetjes. Voor meisjes kun je gaan voor babynamen als Tara en Noëlle.

Waterman (21 januari - 19 februari)

Deze rebelse, stoere baby heeft een net zo stoere babynaam nodig. De Waterman is gek op avontuur en heel nieuwsgierig. Je Waterman-baby heeft ook veel vrijheid nodig. Kijk dus niet gek op als je little one even niet wilt knuffelen. Perfecte babynamen voor jongens zijn bijvoorbeeld Simon, Alex of Jordan. Ook voor een meisje is Jordan heel geschikt. Al kun je ook gaan voor Gwen of Mila.

Vissen (20 februari - 20 maart)

Zo’n romantisch, gevoelig sterrenbeeld als de Vissen verdient natuurlijk een heel lieve naam. Dit dromerige, empathische kindje heeft een babynaam nodig met een liefdevolle betekenis. De perfecte babynaam voor een Vissen is natuurlijk Lieve. Al is Aimée ook een prachtige meisjesnaam. Zoek je babynamen voor een jongetje? Ga dan voor bijvoorbeeld Romeo (oh, Romeo), Sky of Valentijn. Love is in the air!

Lees ook: De 56 mooiste Scandinavische babynamen