Dit mag je absoluut niet met microvezeldoekjes schoonmaken

Lifestyle door Sandra E

Microvezeldoekjes zijn de uitkomst wanneer je grondig je huis gaat schoonmaken. De doekjes worden niet voor niets wonderdoekjes genoemd. Ze hebben namelijk een groot oppervlak waardoor het doekje meer vocht kan opnemen en het schoonmaken sneller gaat. Niet te enthousiast worden, er zijn namelijk bepaalde dingen die je beter niet met een microvezeldoekje fanatiek moet gaan poetsen. Wat dat is, vertellen wij je graag in dit artikel.

Lees ook: Deze dingen moet je bij je volgende schoonmaak direct weggooien

Dingen die je nooit met microvezeldoekjes moet afnemen: Spiegels en brillen

Vlekken of stof op een spiegel? Dan pak je misschien snel je microvezeldoekje erbij. Niet doen! Microvezeldoekjes kunnen namelijk krassen maken op je spiegel. Zeker als het doekje niet meer zo nieuw is dan kunnen er vuildeeltjes in de vezels van de stof achterblijven, waardoor het doekje voor beschadigingen kan zorgen. Spiegels kun je beter schoonmaken met een zachte, katoenen doek. Ook brillenglazen kun je dus beter reinigen met een katoenen doek.

Hout

Hout wordt niet mooier als je er fanatiek met een microvezeldoekje overheen boent. Door het vuil wat in het doekje kan blijven zitten kun je ook je mooie houten tafel beschadigen. Hout is beschermd met een laagje vernis, waardoor er geen vocht in het hout kan trekken. Met een microvezeldoekje kun je die beschermlaag beschadigen en dat valt niet meer te herstellen. Gebruik voor je houten meubels een vaatdoekje of sponsje.  

Ook al zijn die microvezeldoekjes, handig en worden ze wonderdoekjes genoemd… gebruik ze dus zeker niet voor je spiegels, hout of glas! Voor de rest blijven ze natuurlijk super handig.

Lees ook: 8 smerige voorwerpen in huis die je nodig moet schoonmaken