Waarom het beter is als je je handdoek na één keer gebruiken al bij de was gooit

Lifestyle door Anne-Fleur

Niets is zo lekker als onder een heerlijke stomende douche te stappen. Het werk wat erna komt - het afdrogen - is dan weer wat minder fijn. Anyways, gooi jij je handdoek na een douchebeurt meteen in de was, of denk je van 'nou, die kan nog wel een keer mee'? De meningen zijn er nogal over verdeeld - en om er voor eens en voor altijd vanaf te zijn: dít is wat je het beste kunt doen. 

Lees ook: Met deze hack hang je supergemakkelijk een lijstje op zonder waterpas

Moet een handdoek na één keer gebruiken al bij de was?

Je zou denken dat je na het douchen gewoon lekker schoon bent, toch? In principe is dat ook zo, maar alsnog komen er tijdens het afdrogen  dode huidcellen en huidbacteriën los die - jawel - op je handdoek blijven plakken. Je ziet het niet, maar dat betekent niet dat ze er niet zijn. Gelukkig zijn deze huidbacteriën niet schadelijk, maar ze breiden zich wel uit als een handdoek te lang vochtig blijft. Voor de een genoeg reden om een handdoek direct bij de was te gooien, voor de ander een teken om gewoon de handdoek goed uit te hangen. 

Maximaal gebruik

Like we said: de een doet het liefst nu nog de was aan met alle handdoeken erin, en voor de ander hoeft dat niet per se. Het hoeft natuurlijk niet, maar de handdoek is niet echt 'schoon' meer te noemen nu. Kies je ervoor om je handdoek toch wat vaker dan één keer te gebruiken? No problem, maar houdt dan tot een max. van drie keer. Zo blijft het toch nog hygiënisch. 

Washandjes dan? 

Washandjes daarentegen zijn een veel grotere bron van bacteriën en blijven dit ook veel langer vasthouden. Daarnaast droogt dit ook nog eens minder snel, wat betekent: bacterie verspreiding. 

Je moet het natuurlijk helemaal zelf weten en je moet doen wat voor jou het beste uitkomt. Die paar dode huidcellen kunnen vast geen kwaad, toch? ;) 

Lees ook: Oeh! Dankzij de 369 methode vink jij je bucketlist in no time af