Thirty-love: Zondig douchen

Single & daten door Ilse
?Je hebt veertien minuten gedoucht?, zegt hij. ?Sorry?? vraag ik. ?Veertien minuten?, zegt hij, ?dat is wel een beetje lang, vind je ook niet? Je kunt binnen vijf minuten schoon en geschoren zijn.? 
 
Perplex kijk ik Paul aan. Dan begin ik te lachen. Maar Paul niet. Het is onze derde date en hij is blijven slapen. Gisteren vertelde hij me dat biologisch vlees erg belastend is voor het milieu. Ik had geen idee. Daar ga je dan met je goeie gedrag. Schuldvrij genieten van een lekker bio-biefstukje is er niet meer bij, na Pauls betoog. Hij vertelt wel meer dingen die ik niet wist. En daarbij krijgt hij elke keer van die felle lichtjes in zijn mooie ogen. Bovendien smelt ik alleen al van zijn stem. Ons eerste telefoongesprek wist ik een uur te rekken. Zijn donkere timbre werkte als een magneet op me. Ik wilde niks liever dan hem laten vertellen, vertellen, vertellen en hij kwam met liefde aan mijn behoefte tegemoet. Inmiddels zijn we tweeënhalve date verder en gisteren belandden we bij mij thuis. Toen hij ging plassen begon hij me voor het eerst te irriteren. ?Waarom heeft jouw toilet geen stop-knop?? vroeg hij. Het klonk als een verwijt. Mijn toilet heeft inderdaad geen stop-knop. Dat toilet hebben de vorige eigenaren gekocht en hij doet het nog prima. Ik kon een ietwat pinnige reactie niet onderdrukken: ?Een functionerend toilet weggooien is milieutechnisch ook niet zo?n briljant plan volgens mij.? Daarop volgde een college over het installeren van stop-knoppen in bestaande toiletten. Dat kan blijkbaar. Ik concentreerde me op dat heerlijke stemgeluid en sleurde hem mijn bed in.
 
 
De volgende ochtend is alles vergeven en vergeten. Tot ik de douche uit kom en die vraag krijg over mijn veertien minuten, waarin ik al drie keer schoon en geschoren had kunnen zijn. Ik kijk hem aan en besluit dat er geen vierde date komt. ?Weet je wat?? zeg ik. ?Laat mij maar eens zien hoe je dat doet, in vijf minuten schoon en geschoren zijn.? Hij lacht. ?Ok?, zegt hij en stapt de badkamer in. De timer geeft hij aan mij. Die staat serieus op 14.03 minuten en ik reset hem. Hij stapt de douche in en zet hem aan. Ik weet dat het minstens twee minuten duurt voor de douche warm wordt, maar hij houdt zich groot, alsof ik zijn kippenvel en gekrompen piemeltje niet kan zien. Dan vist hij naar de douchegel en zeept zich in. ?Haren wassen?, commandeer ik en hij pakt gauw de shampoo. Hij begint al bijna triomfantelijk te kijken, maar dan geef ik hem mijn scheermesje aan en zeg: ?Beide benen, bikinilijn en oksels.? 
?Ja, hallo?, zegt hij. Ik kijk boos. Hij aarzelt. Ik kijk nog bozer en duw het scheermesje in zijn handen.  
 
Vijf minuten later staat hij buiten. Het kan inderdaad in vijf minuten. Hij heeft gelijk. Toch denk ik niet dat hij nog een keer terug gaat komen. Ook niet als de wondjes onder zijn oksels en op zijn enkels zijn genezen. 

Lees ook de vorige Thirty-love columns!



Thirty-love is de blog van Frederique Hoogerdoel, single, dertig-plus, advocate, woonachtig in Utrecht, verknocht aan haar beste vriendin Carien, ook single, stewardess en wonend in Amsterdam. Samen zoeken ze hun weg in de verwarrende wereld van het dertigers-daten. Daarbij worden ze gesteund en geplaagd door hun gesettelde vriendinnen met kinderen, die ze er soms ongewild op wijzen dat de wereld onherroepelijk veranderd is sinds ze twintig waren.

De blog geeft lezers de kans om mee te leven met Frederique, hoofdpersoon van Thirty-love, de roman in wording. Meer Frederique? Kijk op thirty-love.nl en facebook.com/thirtylove. Frederique is gecreëerd door schrijfster Ilse Nelemans.