Tips voor het creëren van financiële zekerheid

Lifestyle door Michelle

Voor sommige mannen is het 't eerste wat ze checken wanneer ze ‘s ochtends wakker worden; de Bitcoin koers. Daarnaast is het op sommige verjaardagen en borrels nog steeds onderwerp van gesprek. Toch zijn termen als crypto, Dogecoin, sparen en investeren echt niet puur en alleen op het lijf geschreven van mannen. Steeds meer vrouwen verdiepen zich namelijk ook in dit onderwerp en beginnen er vaker de voordelen van in te zien. Hoe fijn is het namelijk om een buffer achter de hand te hebben voor het geval de auto toe is aan vervanging of de wasmachine het begeeft? Misschien nog belangrijker, hoe fijn is het om een potje op te bouwen voor de financiële toekomst van jouw zoon of dochter? De kosten voor een studie, eventuele huur voor een kamer en niet te vergeten de studieschuld liggen tegenwoordig zo hoog dat wat extra financiële zekerheid zeker geen kwaad kan.

Het investeren in cryptocurrency

Eén van die manieren waarop je een extra potje kunt creëren, is door zoals eerder gezegd te investeren in crypto. Hier kan je onder andere kiezen voor de welbekende Bitcoin, maar behoren ook Dogecoin, Shiba Inu en Ethereum tot één van de opties. Het belangrijkste voordat je daadwerkelijk start met investeren, is het inlezen. Zoals je waarschijnlijk al door hebt zijn er ontzettend veel verschillende cryptocurrencies en mogelijkheden waar je uit kunt kiezen en gaat het daarnaast uiteraard om echt geld. Wees er dus ook zeker van dat het bedrag dat je investeert een bedrag is dat je kunt missen. Voor welk type cryptomunt je ook gaat, het is en blijft een digitale munt die enorm kan fluctueren. Zo kan een ‘onschuldige’ tweet van Elon Musk al zo’n grote impact hebben dat het een flinke dip in de koers kan veroorzaken. Voor weken! Wees je dus ook bewust van de gevaren die kleven aan het investeren in crypto en laat je adviseren door een professionele partij. 

Andere manieren om wat extra geld achter de hand te hebben

Is het investeren in crypto jou te risicovol, dan zijn er natuurlijk ook andere manieren waarop jij financiële zekerheid kunt bereiken of een buffer kunt creëren. Zo kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een financiële meevaller, een dertiende maand of vakantiegeld apart te zetten om zo in één keer een mooi bedrag als spaargeld te hebben. Heb je liever dat jouw buffer maandelijks groeit, dan kan je ervoor kiezen om maandelijks automatisch een vast bedrag te sparen. Door dit online in te stellen bij jouw bank, wordt er namelijk automatisch een vast bedrag overgeschreven naar jouw spaarrekening, waardoor je er zo goed als niet meer over na hoeft te denken. Mocht je het een maand wat minder hebben, dan is dit bedrag ook weer gemakkelijk naar beneden aan te passen. 

Kortom, er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Ben jij een echte spaarder en bezig met de toekomst, of leef je in het hier en nu?