Met deze hack hang je supergemakkelijk een lijstje op zonder waterpas

Wonen door Redactie Ze.nl

Een photo wall is een stijlvolle blikvanger voor jouw interieur. Een verzameling van meerdere foto's en schilderijen op één muur ziet er tof uit, maar voor wie van zichzelf geen handige Harry is, lijkt het bijna een onmogelijke klus. Hoe zorg je er nou weer voor dat alle lijstjes niet schots en scheef hangen? Wij hebben een geweldige hack gevonden waarmee je heel makkelijk zelf een lijstje kaarsrecht ophangt... en dat zonder waterpas.

photo wall

Fotolijstje recht ophangen

Het leuke aan een gallery wall s dat het een echte eyecatcher is voor je woning. Het is minder saai dan een geverfde muur en je kunt het helemaal naar smaak indelen. Bijvoorbeeld door een combinatie te doen van foto's of werkjes met een persoonlijke waarde en kunstwerken die je mooi vindt. Het eerste stap is uitkiezen welke beelden aan de muur komen te hangen. Dan komt het lastige: de indeling bepalen en de lijstjes ophangen. Het puzzelen met welk kunstwerk moet waar laten we aan jou over, maar we kunnen je wel een hele goede hack vertellen waardoor het ophangen een eitje wordt.

Zonder waterpas

Vooral als je geen waterpas hebt of hier niet goed mee om kan gaan, komt deze hack heel goed uit. Het enige wat je nodig hebt is je fotolijstje, je ijzerwaren (schroeven), plugjes, een stuk schilderstape en een potlood of stift.

  1. Plak de schildertape op de gehele breedte van de achterkant van de fotolijst. Plak het op de plekken waar de schroeven komen.
  2. Zet met je potlood of stift een klein puntje op de plekke waar de gaten voor de schroeven zitten.
  3. Verwijder het tape en plak dit op de plek op de muur waar het lijstje moet komen.
  4. Neem een paar grote passen achteruit om te kijken of het tape recht hangt.
  5. Heb je wel een waterpas? Zet dan de waterpas op het tape.
  6. Verplaats het tape indien het niet helemaal waterpas is.
  7. Laat het tape zitten en boor gaten op de plekken met stipjes.
  8. Verwijder nu het tape, stop plugjes in de gaten en draai de schroeven erin.
  9.  Hang je lijstje nu op
  10. Tada!

via GIPHY

Lees ook: Creëer een bijzondere look met PVC visgraa