6 x kleding die absoluut niet in de droger mag

Wonen door Michelle Habets

Het wassen van je kleren is al geen feestje, maar het weten wat er wel en niet in de droger mag is een kunst op zich! Wees niet getreurd, vanaf vandaag is het niet meer nodig om je ouders te bellen en haar te vragen of je een bepaald kledingstuk wel of niet in de droger kan doen!

droger

Lees ook: Mag jouw kat of hond altijd op bed? Zo vies is dat eigenlijk...

1. Kleding waarop staat dat het niet in de droger mag

Het kaartje in je kleding zit er niet voor niks. Als er op het label een vierkant met een cirkel staat, met hier doorheen een kruis betekent dit: niet in de droger! Het lijkt heel simpel, maar toch wordt dit teken vaak genegeerd. Check daarom altijd eerst het label in je kleding.

2. Badkleding

Deze kleding is natuurlijk wel bestand tegen de warme temperaturen op het strand op Bali, maar de extreme hitte van een droger kan je zwemkleding minder hebben. De elastische stof zal flink beschadigd raken en voor je het weet loop je in je blote kont op het eiland.

3. Beha's

Je lievelingsbeha wassen is misschien wel het verschrikkelijkste wat er bestaat. Om hem na de wasbeurt snel weer aan te doen, lijkt de droger natuurlijk een vlugge oplossing. Stop hier gelijk mee! Door de bewegingen en de temperatuur van de droger kan de rekbare stof (net zoals bij de badkleding) beschadigen en uitrekken. Laat daarom je beha aan de lucht opdrogen!

4. Panty's

Panty's zijn gemaakt van een erg dunne stof, dat hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Deze stof krimpt door de hitte van de droger. Dit is zowel voor je panty, als voor jezelf niet fijn!

5. Kleding met 'extraatjes' 

Dat mooie topje met die glittertjes of dat uitgaansjurkje met pailletten kun je ook beter ver weg houden van je droger. Je kleding kan wederom ook flink beschadigen en ook schuren. Niet alleen de kleding met deze 'extraatjes' zal kapot gaan, maar ook voor de overige kleding in de droger bestaat er een kans dat ze het niet zullen overleven.

6. Douchematjes en schoenen

Een douchemat met een rubberen onderkant zodat je niet uitglijdt na een douchebeurt of je (hardloop)schoenen even in de droger doen? Dit is helaas geen goed idee. De hitte kan het rubber laten krimpen. Bij de schoenen kan het lijm loslaten. Stop daarom oude kranten in je schoenen en laat ze aan de lucht op drogen. Bij de douchematten is het nog gevaarlijker om deze in de droger te doen. Door de warmte kan er brand ontstaan in de droger. Oftewel: laat deze drogen aan een waslijn en niet door middel van de droger! 

Lees ook: Van deze 10 voorwerpen in huis kun je griep krijgen

SaveSave