Lifestyle
Lifestyle

Deze dingen moet je bij je volgende grote schoonmaak direct weggooien

Grote kans dat je je laatste grote schoonmaak van dit jaar er al op hebt zitten. Heel fijn natuurlijk, maar er is óók een grote kans dat je een heleboel dingen niet eens hebt schoongemaakt of hebt weggegooid. Daarom hebben we een lijstje voor je gemaakt met dingen die je bij je volgende uitmesting als eerste in de vuilnisbak moet lozen. 

Lees ook: Sieraden schoonmaken doe je zo

Sokken

Sokken zijn troepmakers. Zeker als je ze al een tijdje hebt, want no way dat je geen losse sokken in je lade hebt liggen. Daarnaast mogen ze ook meteen de prullenbak in als ze meer dan één gat hebben of als ze op het punt staan om scheuren. We weten dat het moeilijk is om afscheid te nemen van je favoriete sok, maar opgeruimd staat netjes.

Oude kleding

Ben jij zo’n persoon die o-ve-ral kleding laat slingeren? En ligt er nu een berg aan shirtjes en broeken op de plek waar eerst je bureaustoel stond toevallig? Dan is het voor jou al helemaal key om eens even al je kledij uit te zoeken. Kun je het niet over je hart verkrijgen om alles zomaar weg te doen, dan kun je altijd je kleding nog doneren. Daar maak je niet alleen een ander heel blij mee, maar ook jezelf.

Boeken

Dit is eigenlijk iets waar we zelf niet helemaal achter staan, maar het is wel beter voor je. Ook al is de kaft supermooi en wil je die graag een plekje in je huis geven; ze kunnen je ook makkelijk in de weg liggen, lees: vaak afstoffen. Toch hebben veel mensen stapels met boeken in huis die ze waarschijnlijk niet eens lezen of allang hebben gelezen. Om je huis weer een hele frisse opgeruimde look te geven, kun je je boeken het best naar de kringloopwinkel of de bieb brengen (of ze gewoon stiekem onder je bed leggen). 

Verjaardagskaarten

Hoe lief, leuk en aardig al die verjaardagskaarten ook zijn – ga je ze echt ooit nog een keer teruglezen? Waarschijnlijk niet. Het is beter om ze gewoon allemaal weg te doen, want eerlijk gezegd heb je er niet veel aan en zorgt het alleen maar voor troep. En ja, ook die lieve kaart van je verkering toen je zestien was. Sorry not sorry. 

Spullen die over de datum zijn

Lijkt ons op zich logisch, duidelijk en gezonder, toch? 

via GIPHY

Tijdschriften

Mensen met een abonnement op een tijdschrift opgelet: gooi je tijdschriften weg! Je kunt zeggen wat je wil, maar nadat je je fave tijdschrift hebt gelezen, ga je het echt over een aantal jaar niet wéér lezen. Tenzij je het voor leuke knutselprojectjes gebruikt, you better get rid of it. 

Make-up

Eigenlijk hoort deze bij punt 5, want yup, ook make-up kan over de datum zijn. Gooi uitgedroogde en vieze make-upspullen gewoon weg, want erg goed voor je huid is het ook niet (en wie wil er nou over datum make-up op z’n hoofd?) Keep your skin clean en koop liever wat vaker nieuwe producten. 

Keukenspullen

Ook keukenspullen zijn dingen die je vaak veel langer bewaart dan goed is. Een mixer die eigenlijk zijn beste jaren al heeft gehad of een deegroller waarbij het deeg van twee jaar geleden er nog aan zit; die kunnen beter de prullenbak in. 

Hand-, thee- en vaatdoeken

Te veel handdoeken, theedoeken of vaatdoeken doet niemand een groot plezier. Helemaal de vieze en versleten doekjes.  Tijd om er afscheid van te nemen, dus. 

Lees ook: 10 dingen die je naakt zou moeten doen