Cheers! Dit zijn de leukste cocktailbarretjes in Amsterdam

Eten door Sandra E

Cocktails zien er altijd zo gezellig uit. Cocktails zijn lekker, fancy en in allerlei verschillende smaken en vormen. In onze hoofdstad zijn ontzettend veel cocktailbars te vinden, leuk voor de Vrijmibo, een vrijgezellenfeest of gewoon gezellig een avondje uit met vriendinnen. Op zoek naar een bijzondere cocktailbar in Amsterdam? Hier vind je ze.

Lees ook: Bij dit restaurant in Amsterdam drink je elke week de lekkerste rosé cocktails

Flying Dutchman Cocktails

Bij de Flying Dutchman Cocktails houden ze van goede drankjes. Ze streven ernaar om de unieke kwaliteiten van elke drank te benadrukken. Op de backbar staan wel 800 flessen van heel oud naar heel modern. De cocktails zijn geweldig lekker en er hangt een relaxte sfeer. Zelf je eigen cocktails maken? Ook dat kan geregeld worden met een cocktailsworkshop. Flying Dutchman vind je aan de Singel 460.

Tales en Spirits

Tales en Spirits vind je aan de Lijnbaanssteeg in Amsterdam. Ze staan bekend om de verschillende varianten gin-tonics. Behalve aan cocktails nippen kun je er ook een hapje eten. Ze hebben een uitgebreide kaart met keus uit verschillende gerechten. Cocktails drinken en combineren met een diner, heerlijk! Tales en Spirts, Lijnbaanssteeg 5-7.

Blue Spoon

Blue Spoon is gevestigd in hotel Andaz. Wat voorheen de oude bibliotheek van Amsterdam was. Bij Blue Spoon kun je genieten van hele bijzondere cocktails. De cocktails worden door het barpersoneel met veel liefde en creativiteit bereid. Blue Spoon bevindt zich aan de Prinsengracht 587.

Hiding in Plain Sight

Hiding in Plain Sight (HPS) verstopt zich in het volle zicht. HPS verzorgt top cocktails. In de old-school jaren ’20 sfeer bar kun je jezelf trakteren op een gepersonaliseerde cocktail, of kies uit het ruime aanbod. Deze cocktailbar vind je in het centrum van Amsterdam aan de Rapenburg 18.

Door 74

Door 74 is een bar in één van de drukste straten van Amsterdam. De bar is in stijl van de Amerikaanse drooglegging; relaxed, mysterieus en chique. Ze serveren er klassieke en creatieve cocktails. Door 74 is een begrip in Amsterdam. Door 74 zit achter een geheime deur, eerst even zoeken, maar dan waan je je in een oase van rust. Prima voor een avondje uit met je date of vriendinnen.