Say what? Blijkbaar kun je beter chocomelk drinken na het sporten dan een eiwitshake

Sport & gezondheid door Jordan

Heb jij ook drie keer de titel opnieuw gelezen omdat je het niet gelooft? Wij ook. Maar goed nieuws! Twee glazen chocomelk na het sporten hebben hetzelfde effect op het herstel van je spieren als een eiwitshake. Keuringsdienst van Waarde heeft het bewezen dus het is écht officieel.

Lees ook: Volgens wetenschappers zijn dit de beste afvalmethodes

De magere variant

Chocomelk wordt dus echt gezien als hersteldrankje. Na een zware inspanning heeft je lichaam behoefte aan koolhydraten en een flinke dosis eiwitten. Ook bevat het zoete drankje een goede hoeveelheid van vitamen zoals vitamine B, vitamine D, fosfor, kalium, natrium en magnesium. Maar we spreken uiteraard wel over de magere variant van het drankje. In de normale versie zitten namelijk wel bergen met suikers. De Keuringsdienst van waarde aflevering vind je hier.

Conclusie

Als je een echt fanatieke sporter bent, is het eigenlijk wel beter om een eiwitshake te nemen. Chocomelk bevat veel meer koolhydraten dan een eiwitshake. Dus zeker tijdens het afvallen kan je het drankje beter laten staan. Triathlon365 heeft een vergelijkingstest gedaan met verschillende eiwitshakes en verschillende soorten chocomelk. Het viel op dat de voedingswaarden van de verschillende chocoladedranken erg van elkaar verschillen. De proteïne-poeders bevatten de meeste eiwitten, maar je betaalt er wel veel meer voor dan voor een glas chocolademelk. Als aanvulling op het sporten kan je zeker kiezen voor een glas chocomel, plus beter voor de portemonnee en natuurlijk veel lekkerder.

via GIPHY

Lees ook: Lekkere salades voor een gezonde start van 2022