5 x wat je absoluut niet moet eten voor een avondje drinken

Eten door Jordan

We kennen het allemaal wel, een avondje flink drinken en je niet goed voelen. Wat we eten bepaalt ook hoe we ons voelen tijdens het drinken, en nog erger de dag erna. Alcohol is sowieso al niet heel goed voor je. Maar het is wel fijn om te weten wat voor voedsel het snel verergert, zodat je deze kan overslaan voor een avondje drinken. 

Lees ook: 5 slimme kaarttrucjes om mee indruk te maken deze feestdagen

Pittig eten

Veel mensen krijgen op een nuchtere maag al last van pittig eten. Laat staan als je er daarna drie wijn, vijf bier en drie shotjes achterover gooit. Het zorgt voor een feestje in je buik en dat is zeker geen leuke fissa. Dus laat de hot wings, Indische rijsttafel en de Turkse pizza met extra sambal, toch maar even staan voor een avondje zuipen.

via GIPHY

Zoute snacks

Snacks zoals popcorn, chips, pretzels en andere zoute snacks drogen ze uit. Alcohol droogt het lichaam ook enorm uit. Best logisch dat deze combinatie niet goed samen is. Als je nou wel zin hebt in een zoutje bij het drinken, zorg er dan voor dat je dan ook veel water erbij drinkt. Dit zorgt ook voor een minder helse kater. 

via GIPHY

Salade

Het is belangrijk om voor een avondje flink drinken een goede bodem te leggen. Ook al denk je misschien: ik start mijn avond gezond met een salade. Doe het niet. Het is bijna hetzelfde om met een lege maag op stap te gaan. We weten allemaal dat je de avond dan wel heel snel vergeet. Als je het echt graag wilt eten zorg er dan voor dat er een vorm van proteïne in zit, zoals kip. De stijging van het alcoholgehalte in het bloed wordt vertraagd doordat het eten langer duurt om te verteren.

via GIPHY

Sushi

Gezellig een avondje all you can eat sushi eten en onbeperkt drinken is niet heel fijn voor je lijf. Waarschijnlijk dip jij ook je california roll in heel veel zoute sojasaus. Maar net zoals de zoute snacks droogt dit ook ontzettend uit. Een enorme kater gegarandeerd.

via GIPHY

Patat

Eerlijk is eerlijk, er is niks lekkerder dan een vette maaltijd voor het drinken. Er wordt vaak ook gezegd dat dit het beste is om te doen. Maar een laagje vet in je maag voordat je gaat drinken, zorgt er alleen maar voor dat het later ook weer naar boven komt. Alles wat in onze buik zit mag daar ook blijven, zeker tijdens een gezellige avond.

via GIPHY

Kater

Jammer genoeg is het niet zo dat de kans op een kater nul is als je al dit eten vermijdt. Alcohol droogt ons sowieso uit, maar door dit voedsel te ontwijken wordt de kater tenminste niet verergerd. Drink genoeg water over de hele avond en blijf ook goed eten. Na een leuke avond met vriendinnen is een kater het ook wel waard, toch? 

via GIPHY

Lees ook: Feestjurkje nodig? Dit zijn de 10 allermooiste voor kerst en oud en nieuw