Recept: deze champagne chocoladefondue is perfect voor oud & nieuw!

Eten door Jennifer

Een chocoladefondue is altijd een goed idee. Het is makkelijk en snel klaar, terwijl je er een hele avond van geniet. Wie wordt nou niet vrolijk van chocolade? Als je daar al blij van wordt, dan word je misschien nog blijer van dit recept. Deze speciale fondue is een combinatie van witte chocolade én bubbels!

recept chocoladefondue champagne

Lees ook: Van chocolade eten word je slimmer

Dit heb je nodig

  • 85 gram witte chocolade chips
  • 87 gram witte chocolade
  • 85 gram geklopte slagroom (met 36 tot 40% vet)
  • 3 el (+/- 45 ml) champagne

Zo maak je een witte chocoladefondue met champagne

Een witte chocoladefondue klinkt al hemels, maar met champagne wordt het al helemaal goed. Tenzij je niet van champagne houdt natuurlijk. In dat geval kun je de champagne vervangen voor extra slagroom, gewoon in dezelfde hoeveelheid als de champagne. Al gaan we nu wél voor de chocoladefondue met champagne van TheSeasonedMom.

  1. Doe allereerst de witte chocolade chips, overige witte chocolade en de slagroom in klein pannetje. Laat dit al roerend koken op laag vuur. Zorg dat er een gladde massa ontstaat.
  2. Voeg daarna de champagne toe en roer dit erdoorheen.
  3. Verplaats het mengsel nu naar een fondueset. Klaar om te dippen! Serveer met blokjes naturelcake, aardbeien, gingerbread koekjes, marshmallows, wat je maar wilt. Bon appetit!

Lees ook: Even wat anders: 5 alternatieven op gourmetten