Dit is het bizar hoge salaris van Max Verstappen

Celebs door Elsemieke

Afgelopen weekend zagen we allemaal hoe Formule-1 coureur Max Verstappen geschiedenis schreef. Hij is wereldkampioen geworden. Een mooie vriendin heeft hij al, maar wat is eigenlijk het salaris van Max Verstappen? Hint: het is veel. Heel veel. 

Lees ook: FOTO: Zo ziet de moeder van Max Verstappen eruit

Dit is het bizar hoge salaris van Formule-1 coureur Max Verstappen

Max Verstappen (24) mag zich vol trots de nieuwe wereldkampioen van de Formule 1 noemen. Lewis Hamilton wist na de start in Abu Dhabi meteen de leiding te nemen. Hamilton bleef lang aan kop, maar door een late safety car kreeg Max Verstappen uiteindelijk de kans om op verse banden in de laatste ronde in de aanval te gaan. In de allerlaatste ronde wist Verstappen Hamilton dan ook in te halen. En jawel, Max Verstappen mag zich nu de eerste Nederlander noemen die Formule 1-wereldkampioen is!

Max Verstappen salaris

Nou, dat wereldkampioenschap levert Max Verstappen naast de eer ook een behoorlijk salaris op. Hij vierde zijn succes samen met zijn vriendin Kelly Piquet en vader Jos Verstappen die bij de alles bepalende race aanwezig waren. Maar wat verdient onze Nederlandse trots eigenlijk aan al die autoraces? 

In de L1 Nieuwsshow vertelt sport-marketeer Bob van Oosterhout over het salaris van Max Verstappen. “Normaal gesproken krijgt Verstappen een salaris tussen de 45 en 50 miljoen. Als-ie kampioen wordt, komt daar nog eens tussen de 7 en 10 miljoen bovenop." Wij moeten even gaan zitten! Volgens het zakenblad Forbes Max Verstappen' salaris op zo'n 25 miljoen dollar liggen en kan de coureur hier nog eens 17 miljoen aan bonussen bij optellen. Ook levert elke gewonnen race ook nog eens een miljoen op.

Sponsordeals

Dat salaris van Max Verstappen is nog eens exclusief eventuele sponsordeals. Die leveren ook nog eens zo'n 5 miljoen per jaar op. “Zo’n GP in Zandvoort, dat is een regelrechte spin-off van zijn succes. Dat gaat echt om honderden miljoenen. Het gehele succes van Verstappen is voor de hele familie een soort sprookje”, vertelt sport-marketeer Bob van Oosterhout. Kassa!

Salaris Lewis Hamillton

Om de bankrekening van Max Verstappen hoeven wij ons dus zeker nooit druk te maken, die kan zich wel redden! Toch kan Max Verstappen met zijn salaris zijn concurrent niet verslaan. Het basissalaris van Hamilton ligt namelijk op 62 miljoen dollar. Lekker!

Lees ook: Alles over Kelly Piquet, de vriendin van Max Verstappen