8 x redenen waarom je bedpartner zijn stijve verliest

Intiem door Jordan

Seks kan fantastisch en fijn zijn. Maar je kan je ook onzeker voelen over je bed skills, of er een keertje geen zin in hebben. Dit kan ook gebeuren bij onze mannelijke bedpartner(s). Vaak ligt het niet aan jou als je partner tijdens de daad zijn erectie verliest. Maar waar ligt het dan wel aan?

Lees ook: Muziekje aan tijdens de sexy time? Luister dit genre dan in ieder geval niet

Angst, depressie of PTSD

Angst, depressie en posttraumatische stressstoornis kunnen een sterke invloed hebben op je leven, en natuurlijk ook op seksueel gebied. Voor sommigen is seks alleen of met een partner een manier om met die gevoelens te dealen. Maar anderen kunnen moeite hebben met verlangen en opwinding door deze gevoelens.

Stress

Als je lover veel aan zijn hoofd heeft, is er misschien niet veel ruimte over voor fantasieën en plezier. Overspannen zijn kan ervoor zorgen dat je blijft vastzitten in de flight/fight/freeze. Dit zorgt er weer voor dat het fysiek een hele uitdaging is om opgewonden te raken. Stress kan je ook mentaal en fysiek uitputten. Het wordt dan ook moeilijk voor hem om tijdens de daad een erectie vol te houden.

Alcohol, roken en drugs

Vaak worden alcohol en andere goedjes gebruikt om een leuke tijd te hebben of om juist gevoelens te onderdrukken. Het kan ook een kalmerend of depressief effect hebben op het lichaam. De gevoeligheid van de zenuwen neemt af en het reactievermogen wordt vertraagd. Daardoor wordt het ook niet makkelijk om uberhaupt een erectie te krijgen. Roken kan ervoor zorgen dat de bloedsomloop wordt geremd, dit zorgt er ook voor dat een erectie krijgen moeilijker wordt.

via GIPHY

Gezondheid

Natuurlijk heb je geen buikspieren of een sixpack nodig om een erectie te krijgen. Maar een gebrek aan gezonde voeding en/of lichaamsbeweging kan de bloedsomloop afremmen. Een gezonde bloedsomloop is nodig om een erectie te krijgen en deze te behouden. Sommige medische aandoeningen, zoals hartaandoeningen, diabetes en multiple sclerose, kunnen ook invloed hebben op opwinding.

Medicijnen

De bijwerkingen van sommige medicijnen kunnen een tegenslag zijn voor iemands libido. Het kan de fysieke en mentale gezondheid aantasten, gewichtstoename veroorzaken en sommige kunnen zelfs het testosteron beïnvloeden. Logisch dat dit een grote domper kan zijn op je seksleven. 

Lage testosteron

Het is algemeen bekend dat testosteronniveaus kunnen gaan schommelen of afnemen naarmate mannen ouder worden. Het kan leiden tot veel verandering in het lichaam en zeker het krijgen van een erectie. Samen met een arts kan er gekeken worden naar supplementen en behandelingen om een afnemende erectie nieuw leven in te blazen.

Recent orgasme

Na een orgasme en een zaadlozing moet het lichaam even in de pauzestand, daardoor kan de penis mogelijk niet reageren op seksuele stimulatie. Ook wordt het hierdoor moeilijker om een erectie te krijgen. Het verschilt natuurlijk per persoon, het kan enkele minuten tot zelfs 24 uur duren en bij sommige zelfs langer.

via GIPHY

Niet voldoende opgewonden

Het is moeilijk om een erectie te krijgen als iemand niet voldoende opgewonden is. Dit is natuurlijk niet jouw schuld. We zijn allemaal verantwoordelijk voor onze eigen opwinding. Het is belangrijk om te communiceren naar onze partner wat we nodig hebben om ons meer opgewonden te voelen.

Communication is...

Seks is voor iedereen anders. Toch nemen we het vaak mee om te bepalen hoe goed onze relatie is. Maar eigenlijk is seks een activiteit en bepaalt dit niet de persoonlijke waarde van je relatie. 

Als je lichaam of dat van je lover niet reageert op de manier die je zou willen, of soms verwacht, dan is dat niet omdat iemand daar de schuld aan heeft. Penetratie is niet de enige manier om seks te hebben, dus als je partner last heeft van erectieproblemen zijn er nog vele manieren om samen hete seks te hebben.

Door samen te werken en goed te communiceren, kunnen jullie beiden de lijst met mogelijkheden die van invloed kunnen zijn op seksuele opwinding door te nemen. Het is vooral belangrijk om je partner serieus te nemen en het niet te veel op jezelf te betrekken. Om hierover te praten en seks anders te benaderen, kunnen jullie samen plezier eraan beleven.

via GIPHY

Lees ook: Gevoelens voor iemand anders tijdens een relatie, wat nu?