Seks & relaties / Single & daten
Single & daten

6 redenen waarom hij je afwijst

We weten niet wat pijnlijker is: onze bovenlip laten harsen of een blauwtje lopen. Afgewezen worden is niemands favoriete hobby, maar het verzacht misschien wél de pijn te weten waarom hij ineens niets meer van zich laat horen.
 
Te druk, verhuisd naar Verweggistan of praktisch dood: wat mannen al niet aan slappe lulverhalen ophangen om eigenlijk te zeggen dat je niet door de keuring bent. Tuurlijk, je hebt zelf ook wel door dat een happily ever after met jou niet in zijn sprookjesboek voorkomt, maar waarom wijst hij je eigenlijk af?
 
Reden #1: te sterke persoonlijkheid
Hij mag misschien God's gift to women zijn, maar na een date met jou weet hij dat hij vrouwelijke concurrentie heeft. Jij bent namelijk niet vies van een beetje feminisme en staat sterk in je schoenen. De alarmbellen rinkelen bij hem aan alle kanten, want als iets de meeste mannen afschrikt, is het wel een te sterke, onafhankelijke vrouw. Natuurlijk geldt dit niet voor allemaal, maar als jij trots vertelt over je baan als topmanager bij een groot bedrijf en ook nog eens je eigen appartement hebt, steekt dat nogal af bij zijn hongerloontje en studentenkamer. Laat hem die rekening gewoon betalen en blaat iets minder hard over jouw #lovemylife. 

 
Reden #2: je hebt de sfeer nogal verpest
Wij vrouwen zijn er goed in: geurkaarsjes aan, lekker muziekje, warme kussens... Binnen de lijnen van ons territorium is het op en top romantiek. Tot we de deur uitgaan voor een date. Dan veranderen we ineens in praatzieke, leipe wijven die 24/7 ongesteld zijn. We klagen over het eten, vertellen wraaklustige verhalen over exen en gebruiken daarmee de date alsof we een therapeutische sessie hebben met Dr. Rossi, inclusief krokodillentranen. Hoe gezellig we het thuis ook maken, de sfeer verpesten op een date is niet moeilijk. Lekker jezelf zijn, dikke prima, maar houd jezelf in toom. Hij maakt vast ooit nog weleens kennis met jouw innerlijke monster. Laat hem eerst maar eens zien hoe leuk je bent.
 
Reden #3: ze hebben stiekem al een ander
Jij kunt er weinig aan doen, maar je hebt er Tinder-exemplaren bij zitten die sneller wisselen van date dan het licht. Als hij je zomaar lijkt te zijn vergeten, dan is dat waarschijnlijk ook zo. Niet omdat je niet sprankelend genoeg bent, maar omdat hij net even naar rechts ging met zijn vinger en hij kennismaakte met Tina. Of hij heeft eigenlijk nog contact met zijn scharrel van vorige week of is nog niet bepaald over zijn ex-met-benefits heen. Helaas, in liefde en oorlog is alles geoorloofd, dus je kunt het hem moeilijk kwalijk nemen. Met zo veel vissen in de datezee zwemt er altijd wel iets leukers, mooiers en beters voorbij. Bedenk maar zo: dat geldt ook voor jou. Tabee!
 
Reden #4: hele, hele slechte timing
Als de sterren slecht staan kun je nog zo hard tot Cupido bidden, de liefde kun je niet afdwingen. Het is net uit met zijn vriendin, hij wacht op een buitenlandse promotie of hij is eigenlijk nog niet toe aan De Ware (lees: jij dus). Dat is heel vervelend, zeker als jullie echt een match made in heaven zijn op elk mogelijk interessegebied. Als de timing verkeerd is, gaat het er niet van komen, hoe leuk je hem ook vindt. Wederom: dat ligt niet aan jou, maar aan het lot (of hoe je het ook wilt noemen).

 
Reden #5: te aardig/lief/wanhopig
Je bent natuurlijk ontzettend leuk, lief, aardig en tja, wat eigenlijk niet? Die mannen lijken dat maar niet te begrijpen, want elke date draait uit op niets. Het kan misschien, heel misschien zijn dat je iets te veel je best doet. Ja, je bent hilarisch, maar moet je nou echt de Gordon uithangen en van al zijn opmerkingen flauwe woordgrapjes maken? En is het ook nodig om te zeggen dat je al zo lang wacht op de juiste vent en dat je eigenlijk ieder aanbod van liefde accepteert? Mannen willen juist dat je een beetje moeilijk te krijgen bent – iets met jagen en een prooi –, dus geef jezelf niet helemaal weg.
 
Reden #6: lichaamstaal
De taal der liefde kun je vloeiend spreken, maar heb je weleens stilgestaan bij je eigen lichaamstaal? Onbewust kun je tijdens die paar drankjes signalen afgeven waardoor hij zo snel de rekening vraagt. Denk aan algemene houdingen zoals je armen over elkaar houden, hem niet recht in de ogen aankijken of zenuwachtig je nagels als toetje opeten. Als het niet je bedoeling is hem subtiel te laten weten liever je Cosmo over zijn hoofd te gieten in plaats van op te drinken, pas dan je houding aan. Kopieer wat hij doet, speel met je haar en kijk af en toe naar zijn mond en dan weer naar zijn ogen. Het zijn de kleine dingen die hem het signaal geven: haar moet ik nog een keer bellen.

Herken jij jezelf in bovenstaande redenen?