Recept: zó maak je witte Glühwein met Licor 43

Eten door Anne-Fleur

Wie fan is van normale rode Glühwein, is gegarandeerd ook helemaal weg van de witte variant. Je moet misschien even aan de smaak wennen, maar als je het eenmaal geproefd hebt ben je er niet meer bij weg te slaan. Zeker niet als je er ook nog een (flinke) scheur Licor 43 doorheen doet. Weten hoe je 'm maakt? Lees dan gauw verder. 

Lees ook: Dankzij de ‘verlovingskip’ zit er binnenkort een ring om je vinger

Recept voor witte Glühwein met Licor 43

Hmm, eindelijk is de wintertijd aangebroken en we konden niet gelukkiger zijn, want winter = liters Glühwein naar binnen werken. En door alle kou waarmee we nu omringd zijn willen we niets liever dan weer even opwarmen. Met dit recept voor witte Glühwein met een scheutje Licor 43, gaat je dat sowieso lukken. Nog een pluspuntje: het in elkaar flansen van zo'n lekker drankje is ook nog eens super makkelijk.

Dit heb je nodig voor de witte Glühwein:

  • 750 milliliter witte wijn
  • 125 milliliter sinaasappelsap
  • 125 milliliter Licor 43 
  • 1 dessertlepel vanille-extract
  • 1 theelepel verse citroenrasp
  • 1 steranijs
  • 1 stokje kaneel
  • 1 eetlepel suiker

En zo maak je de witte Glühwein met Licor 43:

1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een pannetje om het te verwarmen (maar laat het niet koken). 
2. Roer het door totdat de suiker helemaal opgelost is.
3. Haal de steranijs en het kaneelstokje uit de pan en verdeel je drankje over een aantal glazen - of natuurlijk één mega groot glas voor jezelf - en genieten maar!

Lees ook: 11 soorten eten die je nog hongeriger maken