Om je vingers bij af te likken: 8x hapjes voor een vega borrelplank

Eten door Jeanine

Na het werk of op de vrijdagmiddag bijkletsen onder het genot van een drankje. Wij houden wel van een goede borrel, en daar horen natuurlijk hapjes bij. Eet je geen vlees, maar wil je wel een killer borrelplank neerzetten? Dat kan gewoon! Naast stokbrood, crackers en fruit mogen deze heerlijke bites niet missen. Kies eens een paar van deze hapjes voor een té lekkere vegetarische borrelplank.

Lees ook: Zoete aardappel friet: zo maak jij de frietjes extra krokant

1. Knoflook champignons

Zo simpel, zó lekker. Deze knoflookchampignons zet je met een kwartiertje op tafel en vallen gegarandeerd in de smaak.

2. Balletjes met spinazie, knoflook en kaas

Groente, kaas en een bite: dat klinkt perfect als je het ons vraagt! Deze spinazieballetjes zijn ideaal voor op de borrelplank. Gebruik je liever toch geen echte kaas? Dan kun je natuurlijk voor een vegetarisch of veganistisch alternatief gaan.

3. Bladerdeeghapjes met balsamico, groene asperge, honing en brie

Brie, honing en groene asperges, allemaal verpakt in een heerlijk bladerdeegpakketje. Dit ziet er ook nog eens fancy uit!

4. Gegrilde pesto-paprikarolletjes met walnoten

Voor deze hapjes heb je alleen maar walnoten, pesto, rucola, ricotta, twee paprika’s en een beetje olijfolie nodig. Het smaakt heerlijk en het fleurt je borrelplank ook nog op.

5. Taquito’s met avocado en honing-feta dip

Wij krijgen al honger bij het zien van deze foto. Wil je je gasten echt onder de indruk krijgen? Maak dan eens deze heerlijke taquito’s!

6. Dadels met monchou

Wil je voor de afwisseling een wat zoeter hapje? Zet dan gevulde dadels met monchou, bieslook en walnoten op tafel. Heerlijk!

7. Verschillende smeersels

Bij een goede borrelplank horen natuurlijk verschillende smeersels en dipjes. Je kunt natuurlijk de standaard tapenade op tafel zetten, maar probeer eens iets anders. Denk bijvoorbeeld aan zongedroogde tomaat-spread met peterselie, basilicum-knoflookspread of spinazie-feta hummus.

8. Broccoli kroketjes

Je kunt natuurlijk de bekende, vega bitterballen op tafel zetten. Wil je zelf iets in elkaar flansen? Maak dan deze kroketten met broccoli. Om je vingers bij af te likken!

Lees ook: 11 soorten eten die je nog hongeriger maken

Bron: Lekker Tafelen, Mind Your Feed, Jaimy's Kitchen, Leuke Recepten, Beaufood, Foodies, Uit de keuken van Lein, Laura's Bakery, Meisjes van de Moestuin Beeld: iStock