Bietjesstampot met appel en kaas

Eten door Rosanneke

De meeste mensen denken aan hutspot of boerenkool bij het woord stamppot. Maar er is veel meer mogelijk met dit oer-Hollandse gerecht. Probeer eens een variant met rode bietjes!

Bietjestamppot met appel en kaas

Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)

  • 500 ons gekookte rode bietjes
  • 2 kilo aardappels
  • 1 ui
  • 4 ons cervelaatworst
  • 300 gr. jonge kaas (of meer ;-) )
  • 1 grote appel (bijv. Jonagold of Elstar)
  • 2 lepels azijn
  • halvanaise naar behoefte
  • citroensap


Bereiding
Kook de aardappels en stamp ze vervolgens. Rasp de rode bietjes en schep deze door de gestampte aardappelen.

Snipper de ui en snijd de cervelaatworst in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de appel en de kaas. Sprenkel wat citroensap over de appel zodat deze niet verkleurt.

Fruit de ui en cervelaatworst even aan in een koekenpan en schep dit mengsel vervolgens door de bietenstamppot.

Voeg vervolgens de appel, kaas, azijn en halvanaise toe. De stamppot moet een hardroze kleur krijgen, dan weet je dat er genoeg halvanaise in zit.

Eet smakelijk!