Beauty / Haar
Haar

Voed je haar van binnenuit met groenten!

Groen en gezond leven is helemaal hip in 2013. Wil je je graag op de gezondheid en groei van je haar richten? Dan komen deze groenten goed van pas!
 
Wortels
Wortels konijnenvoer? Ja, dat zeker, maar deze groente heeft ook een goede werking voor je haar en je lichaam. Het zit vol met vitaminen (onder andere A, C, B1 en E) en mineralen die goed zijn voor je algehele gezondheid. Wortel verbetert de conditie van je hoofdhuid en stimuleert de haargroei. Daarnaast geeft het je haar een gezonde glans. Wil je aan de slag met wortel? Maak dan wortelsap. Het drinken van wortelsap is beter, omdat de voedingstoffen dan direct in je bloedbaan terecht komen. Hierdoor is het resultaat sneller merkbaar.

Bietensap
Bietensap klinkt niet echt als één van de lekkerste sapjes en dat is het ook niet. Het is echter wel een sap met veel voordelen voor zowel je lichaam als je haar. Zo bevordert het de bloedcirculatie, dit zorgt ervoor dat je haar beter groeit. Daarnaast werkt de silica in de sap ook bevorderend voor krachtig en gezond haar. Wil je het liever niet drinken? Gebruik het dan in je haar! Meng één biet met een kop water en stop het in de blender. Je krijgt nu een dikke ?bietenpasta?. Masseer die in je haar en op je hoofdhuid en laat het enkele minuten intrekken. Vervolgens was je je haar zoals je gewend bent.

Komkommer
Net als bieten, zijn komkommers ook rijk aan silica. Deze frisse groente is uitstekend geschikt om je haargroei te bevorderen en haaruitval te voorkomen. Maak er een lekker sapje van door het in de sapcentrifuge te doen. Een paar keer per week een half glas komkommersap is al voldoende. Natuurlijk kun je de sap ook als haarmasker gebruiken. Dat geeft je ook de mogelijkheid om wat extra?s toe te voegen, zoals olijfolie en kokosmelk. Breng deze mix aan op je haar en laat het voor een uur intrekken. Was het uit en je haar voelt heerlijk zacht en glanst natuurlijk.
 
Ben jij een health freak?
Fotocredits: Pinterest

Iedere vier weken geven Aisha en Megisa van Myblackhair.nl de beste haartips & trics voor alle vrouwen met kroes- en krullend haar.

Wil je meer lezen over extensions, de verzorging van je krullen en alle trends op het gebied van blackhair & beauty? Ga dan naar de website van Myblackhair.nl.