Restaurant Smaak Rotterdam

Eten door Karlijn Bink

Hollandse aardappels met groenten en vlees zijn niet aan mij besteed, dus sprak dit restaurant met een Frans getinte keuken me erg aan. Al snel bleek: lekker eten, lekker drinken en lekker kletsen gaan hier perfect samen. In het sfeervolle restaurant met houten tafels en stoelen, een ouderwetse bruine bar en een open keuken, kun je genieten van de lekkerste gerechten. Allemaal erg chique geserveerd, hoewel je dat niet aan de prijs kunt merken. Een leuke locatie waar je ook voor wat minder geld erg exclusief kunt eten.

Aan tafel!
Mijn tafeltje stond vlakbij de open keuken. Altijd leuk om knappe koks te bekijken tijdens het eten (dat is pas multitasken!). De menukeuze is er trouwens erg ruim. Naast verschillende vis- en vleesgerechten vond ik op de kaart ook vegetarische gerechten. Voor langzame beslissers dus erg lastig om een keuze te maken. Het is dan ook niet vreemd dat de ober twee keer moest terugkomen voordat ik mijn keuze kon doorgeven. Pluspunt: ik hoefde niet onbeschaamd te roepen en te zwaaien. Iedere ober heeft namelijk enkele tafels waarvoor hij het drinken en de gerechten verzorgd. Zo hoefde ik geen moment met een leeg wijnglas voor me te zitten.

Nog een toppunt van deze avond was het dessert. Als ware chocoladeliefhebber kon ik niet anders dan te kiezen voor een kunstwerkje van witte chocolade panna cotta met een salade van mandarijn en een gelei van bramen. Maar het voorgerecht van carpaccio en het hoofdgerecht van Mediterrane gamba’s met ratatouille van courgette, aubergine, rode ui, tomaat en olijfolie bevielen ook erg goed (morgen neem ik een balansdag, echt waar).

Het Westelijk Handelsterrein is een relatief jong uitgaanscentrum. Tussen de verschillende chique restaurantjes en exclusieve clubs, vind je ook galeries en speciaalzaken. Dit klinkt massaler dan het is, want in deze straat, die is overdekt door een glazen dak, zijn de zaakjes klein en gezellig.

Restaurant Smaak
van Vollenhovenstraat 15
Rotterdam
Tel: 010-4362294