5 x tekenen dat je een gezond seksleven hebt

Intiem door Anne-Fleur

Maak je je soms een beetje zorgen over jouw seksleven? Of het wel vaak genoeg gebeurt, of het nog wel sexy genoeg is, of dat je partner er nog wel van geniet? Helemaal niet nodig, want herken je jezelf in deze vijf punten? Dan betekent het dat je een hartstikke gezond seksleven hebt. 

Lees ook: Zo bespreek je jouw seksfantasieën met je bedpartner

Tekenen dat je een gezond seksleven hebt

Wat is gezond? En wanneer heb je een gezond seksleven? Wie bepaalt dat? Allemaal vragen waar eigenlijk niemand een goed en concreet op heeft. Uiteindelijk bepalen jij en je partner wat goed voelt voor jullie seksleven, maar er zijn wel dingen die bijdragen aan een beter (of gezonder) sex life. Déze vijf tekenen bewijzen dat het tussen jullie eigenlijk wel goed zit. 

1. Je bent zelfverzekerd

Iedereen heeft dingetjes waar 'ie onzeker over is. Maar als je een seksleven hebt waarin je je gewoon zeker voelt over je lichaam en wat je kan in bed, dan zorgt dat voor een bepaalde zelfzekerheid. Dit voelt voor jou goed, maar ook voor je partner. Hartstikke gezond om gewoon blij met jezelf te zijn, dus.

2. Je hebt seks wanneer het uitkomt

Als jullie beiden een super druk leven hebben, dan kan het soms wel eens voorkomen dat je quality time moet plannen. Helemaal niet erg, maar let wel op dat het niet als 'moeten' gaat voelen. Heb seks wanneer het uitkomt, zodat jij en je partner je daar goed bij voelen. Een romantische date night plannen is trouwens helemaal niet erg. Heb je in ieder geval wat om naar uit te kijken aan het eind van de avond. 

3. Je geniet van elk moment

Correctie: elk seksmoment. Het is ontzettend belangrijk dat jullie avontuurtjes in bed ook echt avontuurtjes blíjven - keep enjoying it. Focus je gewoon lekker op jou en je partner, dan blijft het leuk, gezellig én gezond.

via GIPHY

4. Je durft ook nee te zeggen

Een puntje waar sommige mensen misschien wat meer moeite mee hebben dan de ander. Nee zeggen tegen je partner als het gaat om seks hebben. Seks heb je nog steeds echt samen met iemand en moet dus voor beide partijen leuk zijn. Als jij (of je partner) een keer geen zin hebt, mag je dat best aangeven. Dit geldt natuurlijk andersom ook. Heb vooral begrip voor elkaar! 

5. Jullie relatie voelt aan als soulmates

Zit het tussen jou en je partner in jullie relatie helemaal goed? Dan is jullie seksleven negen van de tien keer óók helemaal goed. Daarnaast, als je 'the soulmates feeling'  hebt, dan zorgt dat op elk vlak van jullie relatie voor een diepere connectie. Dus ook tijdens de seks. En eerlijk: wat is er nu beter dan dat het fysiek én mentaal helemaal hot and happening is?

Lees ook: Deze 19 dingen vinden jullie not done tijdens de seks