10 tekenen dat hij jou niet goed behandelt

Relaties door Marleen_S
Je lover en jij zijn een match made in heaven, maar zo'n sprookje is het niet. Zijn prinses ben je allang niet meer, dat is duidelijk. Eerlijk: hij behandelt je niet zo goed denk je. Hoe je het zeker weet? Met deze 10 tekenen.

1. Hij kraakt je af

Hij is erg zuinig met de complimentjes. Zeg maar gerust dat hij eigenlijk niets goeds aan je heeft op te merken. Hij schroomt niet om te noemen dat je écht een dikke kont hebt in die broek en dat je toch wel wat kilootjes mag afvallen. O ja, en eigenlijk vindt hij je complete kledingskast helemaal niks en wil hij niks weten van je - in zijn ogen - vreemde hobby's. Ook je werk en je vriendinnen moet hij niet. Uhm, waarom is hij ook alweer verliefd op je geworden?
 


2. Hij wil dat je (dingen) verandert

Kijk, het is natuurlijk geven en nemen in een relatie, maar je moet wel heel veel opofferen voor die man, wil hij je zijn goedkeuring geven. Eigenlijk wil hij dat je je beste vriendinnen opgeeft ‘omdat ze zo luidruchtig zijn’ als ze op vrijdagavond borreltjes komen drinken, en hij heeft liever ook dat je gauw promotie maakt op je werk, want ‘jouw baan is te min’. Wat jij eigenlijk het liefste wilt, doet niet ter zake. Dat bepaalt hij wel voor je.
 
3. Hij vernedert je in het openbaar
Of hij even de chocopasta nog kan halen, want je staat al lang en breed in die kilometerslange rij voor de kassa. In plaats van dat hij op een drafje je wens vervult, blaft hij een lullige opmerking naar je hoofd en gaat verder met zijn flirt met het kassameisje. Om maar even een punt duidelijk te maken: in het openbaar is hij niet meer de goedzak die ’s avonds altijd zo lief tegen je aankruipt. Verjaardagen, tijdens het winkelen of als jullie lekker uit eten gaan: hij behandelt je alles behalve als zijn prinses.
 
4. Hij vergeet… alles
Mannen hebben niet alles door. Een simpele hint is voor hun de doos van Pandora die met een stappenplan moet worden uitgepakt. Helemaal niet erg dus om hem te herinneren aan jullie jubileumpje. Klein detail. Maar als hij vergeet dat je geopereerd moet worden, een belangrijk functioneringsgesprek hebt en zelfs je verjaardag niet kan onthouden(!), dan moeten toch echt wat alarmbellen gaan rinkelen.
 


5. Hij flirt met je vriendinnen

Goh, wat attent dat hij nog een wijntje voor je vriendin inschenkt met een dikke knipoog. Maarre... ben je gek, of lijkt hij jou compleet over het hoofd te zien? En erg lief dat hij complimentjes maakt over haar prachtige haar en goddelijke lijf, maar na compliment numero 349 wordt het wel een beetje raar. Aangezien jij ernaast zit. Als je sterk het vermoeden hebt dat je vriend wel heel erg zijn best doet voor jouw vriendin (al dan wel niet keihard zit te flirten), dan mag je hem er best vriendelijk, doch tactisch op wijzen dat dit niet de bedoeling is. Zeker als de complimentjes en goede bedoelingen naar jou nogal beperkt zijn.
 
6. Hij kan niet trots op je zijn
Een nieuwe baan? Eindelijk een sport gevonden die bij je past? Al drie maanden aan een nieuw dieet die je zonder moeite kunt volhouden? Neuh, meneer vindt het de normaalste zaak van de wereld. Maar o wee als je een keer een fout maakt, want dan is meneer er als de kippen bij om je haarfijn duidelijk te maken dat hij niet trots op je is. Sterker nog, als je een keer een lekker avondje op de bank hangt word je gelijk bestempeld als luie donder. En dan niet als grapje bedoeld. Een beetje druk om te presteren op je werk is normaal, maar in je relatie? Nee. Echt, nee.
 
7. Hij wil niet close worden met je familie
Jullie jaarlijkse familie-uitje, de verjaardag van je moeder en een spontaan avondje uit: hij heeft al-tijd een excuus om er niet bij te zijn. Het lijkt bijna of hij expres nooit in de buurt van je familie wil komen. Zijn excuus? 'Hij is namelijk niet zo’n familiemens.' En je wilt hem niet pushen, maar je arme omaatje begint zo langzamerhand te geloven dat die hele vent van je verzonnen is.
 


8. Hij negeert je

In tegenstelling tot puntje drie, zet hij je niet voor lul. Nee, hij vergeet gewoon compleet dat je bestaat. Op z’n zachtst gezegd neemt hij je nogal voor lief. Je bent er gewoon nou eenmaal altijd en als je een keertje de hort op gaat, bestookt hij je met honderd sms’jes over waar je blijft, met wie en hoe de magnetron ook alweer werkt. Maar eenmaal weer veilig thuis, struikelt hij nog net niet over je heen omdat hij je niet ziet. Hallo, aarde aan de man? Echo, echoooo…
 
9. Hij heeft nu ‘even geen tijd’
Even de agenda’s bij elkaar en inplannen die handel. Een heel normaal verschijnsel om een vergadering met je baas in te plannen, iets minder normaal om dit met je lover te doen. Als je geluk hebt, vindt hij een gaatje voor je… in juli volgend jaar ja!
 
10. Hij luistert niet naar je
Ach, je had het maar zo’n 85 keer genoemd dat je maandagochtend niet thuis kon zijn voor de loodgieter omdat je, nou zeg maar, een wortkanaalbehandeling hebt bij de tandarts. En je had hem allang verteld dat hij de dertiende van die maand mee moet naar een kennismakingsborrel op je werk. Eerlijk, hij luistert en onthoudt het niet. En dat is nog een understatement. Een goed gesprek komt dan ook zelden meer voor...
 
Heb jij ooit een man gehad die jou niet goed behandelde?