Dit zijn de meest gemaakte fouten tijdens de seks

Intiem door Jennifer

Wanneer je een tijdje samen bent, kan de seks op een gegeven moment minder worden. O jee, verdwijnt jullie passie? Is de break-up nabij? No worries, vermijd deze veelgemaakte seksfouten en voor je het weet lig je weer te stoeien tussen de lakens. 

seks meeste gemaakte fouten

Lees ook: Deze 5 fouten maakt iedereen wel eens met seksspeeltjes

Orgasme is niet het ultieme doel

Het is natuurlijk lekker als jullie allebei met een bevredigd gevoel in slaap vallen. Weet wel dat dit niet jullie ultieme doel hoeft te zijn tijdens de seks. Zie het orgasme meer als een extra cadeautje die je erbij krijgt. Als je je te veel focust op een goede climax, dan komen jullie teveel onder druk te staan. En zoals relatie-expert Ruby Payne zegt: “Als er één ding een mood killer is, dan is het wel druk.” Geniet gewoon van het moment samen. De rest komt vanzelf.

Negeer de klok

Een vluggertje is altijd leuk. Vooral heel spannend als je bijna betrapt wordt. Toch is het niet slim om vervolgens continu de tijd te checken. Negeer de klok! Ook dat ding haalt jullie totaal uit de mood. Als jullie van tevoren echt bang zijn om betrapt te worden, ga dan gewoon naar de slaapkamer.

Kies eens een ander standje

Gewoontes zijn niet makkelijk om vanaf te komen. Vooral tijdens de seks kies je het liefst snel voor een standje, waar jullie allebei gegarandeerd van genieten. Het is ook lekker makkelijk, maar het kan ook komen vanuit onzekerheid. Misschien ben je bang dat je partner denkt, dat je niet meer opgewonden raakt van hem of haar? Nieuwsgierig zijn naar nieuwe dingen mag altijd, vooral tijdens de seks. Het houdt het juist spannend! Misschien ontdekken jullie wel een nóg opwindender standje.

Even inchecken

Dit klinkt heel formeel en netjes, maar we bedoelen het goed. Communicatie is key in een relatie. We snappen dat je niet kan wachten, maar controleer altijd even of het nog goed gaat. Vind je partner het nog steeds fijn? Je lover krijgt niet alleen kippenvel van jou, maar ook van je mooie stem. Je wilt niet dat iemand tegen zijn zin in iets doet. Dat is pas een mood killer.

Pas op met alcohol!

Een aantal glazen wijn of andere alcohol helpen wel om in de mood te komen, maar pas hier wel mee op! Vooral wanneer je echt zin hebt in een intense, hete nacht samen, dan kun je beter niet te veel alcohol drinken. Alcohol verdooft, hè? Als je niet te veel drinkt, dan voel je alles veel beter tijdens de seks. Dan komt er sowieso vuurwerk!

Niet altijd in de mood

Heb jij wel heel veel zin, maar je partner niet? Neem dit dan niet te persoonlijk op. Jullie zijn geen konijnen. De meeste mensen zijn niet elke dag in de mood. Als je iemand dwingt, dan leg je weer te veel druk op de seks. Je propt je partner toch ook niet vol met eten, als hij of zij geen honger heeft?

Perfecte seks bestaat niet

In de films en series lijkt alles perfect. Ook seks ziet er altijd heel goed uit op tv, maar dat is allemaal nep, hè? Jullie seks is niet in scène gezet. Jij bent geen Blair Waldorf of Chuck Bass. In het echte leven laat iedereen weleens een scheetje in bed. Dat gebeurt, dus lach er lekker om samen. Het gaat in een relatie niet alleen om hete seks. Je wilt ook gewoon met elkaar kunnen lachen, toch?

Niet alleen seks in slaapkamer

Seks in de slaapkamer is het meest comfortabel, maar zoek ook eens een plekje daarbuiten. Niet letterlijk buiten, maar bijvoorbeeld in de keuken? Op de eettafel? Of lekker comfy op de bank? Flirt erop los met elkaar en wees niet bang om hem of haar vol op de mond te pakken. Mocht je vervolgens al zoenend vanuit de keuken naar de bank lopen, pas dan wel even op. Je wilt natuurlijk niet struikelen over de salontafel. Tenzij je droomt van seks in het ziekenhuis…

Geen seks op lege maag

Je kunt best wat lekkere hapjes eten voor de seks, maar zorg wel dat jullie niet helemaal volraken. Dit kan dan weer oncomfortabel voelen. Ook seks op een lege maag is niet fijn. Je krijgt dan wel energie van seks, maar je moet vooraf ook energie hebben. Anders kom je überhaupt nergens en al helemaal niet bij het hoogtepunt.

Lees ook: 6 vrouwen over hun beste seks ooit

Bron: TheSun.co.uk