Babynamen voor 2022: dit worden de trends

Zwanger door Sanne

In verwachting en bezig met het vinden van een goede naam voor je kleine spruit? Dan wil je vast weten wat de trends voor babynamen in 2022 zijn. Zo kun je expres voor iets heel anders kiezen zodat jouw kindje niet met vijf andere naamgenoten een klas deelt óf je weet zeker dat jouw kind helemaal trendy is qua naam.

Lees ook: 16 x bijzondere babynamen die vooral in de Randstad voorkomen

Kort en krachtig blijft populair

In 2021 bleek korte en krachtige namen al heel populair en deze trend blijft zich nog even voortzetten. De babynamen van nu bestaan vaak uit één of twee lettergrepen. Ook in 2022 zit je goed met namen zoals: Noah, Sem, Luuk voor jongens of Sophie, Mila, Yara voor meisjes. Verder maken de jongensnamen met een -ij zoals Gijs, Thijs en Stijn weer een comeback.

Genderneutrale namen

Inmiddels weten we allemaal wat non-binair is en daarom is het harstikke logisch dat genderneutrale namen helemaal in worden in 2022. Dit betekent dus dat een naam voor zowel een meisje als jongen mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan: Charlie, Raven, Robin, Jaimy en Sam. Helemaal leuk!

Meisjesnamen die eindigen op een -a

Als je kijkt naar de meisjesnamen top 10 voor 2022 zie je meteen dat een heleboel namen eindigen met een -a. Mila, Julia, Emma… dit wordt dus zeker populair. Andere namen waaraan je kunt denken zijn: Nina, Sofia, Ella en Eva.

Buitenlandse namen

De tijd van alleen maar Oudhollandse namen is voorbij. Scandinavische, Italiaanse en Arabische namen winnen steeds meer terrein. Een Scandinavische jongensnaam is bijvoorbeeld Finn of Sverre en een Scandinavische meisjesnaam is bijvoorbeeld Liv en Elin. Ook is de Italiaanse naam Sofia en Aurora voor meisjes heel populair.

Jongensnamen top 10 voor 2022

 1. Noah
 2. Daan
 3. Sem
 4. Luuk
 5. Milan
 6. Lucas
 7. Finn
 8. Levi
 9. Liam
 10. Noud

Meisjesnamen top 10 voor 2022

 1. Sophie
 2. Mila
 3. Julia
 4. Tess
 5. Milou
 6. Emma
 7. Yara
 8. Evi
 9. Nora
 10. Lotte

Lees ook: De 15 leukste babynamen met de C voor een jongetje

Beeld: iStock | Bron: wij.nl