Seks & relaties / Seks
Seks

Met deze tips brengen je zintuigen de seks naar een next level

Seks is in principe al plezierig en fijn, maar het kan nóg lekkerder! En nee, je hebt geen hulpmiddeltjes nodig. Just the two of you. Of eigenlijk zeven. Jij, je partner en… jullie vijf zintuigen.

zintuigelijke seks tips sensory sex

Lees ook: 4 manieren om van seks te genieten als je niet klaarkomt door penetratie

Zintuigen seks

Je hebt seks, maar je hebt ook sensory sex. Huh, wat zeg je? Dit is seks, waarbij jullie zoveel mogelijk zintuigen gebruiken. Zintuigelijke seks zorgt dat jullie nog meer van elkaar genieten en intiemer worden, aldus seksuoloog Megwyn White. Wanneer je je focust op de zintuigen, doe je je dit minder op de geslachtsdelen. Het draait tijdens sensory sex alleen nog maar om opwinding. Daarnaast maakt het jullie seks ook creatiever en daarmee hopelijk nog leuker. Je leert elkaar nog meer kennen tussen de lakens. Maar hoe werkt het dan? Je hebt vijf verschillende zintuigen, dus ook verschillende manieren.

1. Horen

Wanneer we de stem van onze lover horen, krijgen we meteen kippenvel. Vooral als je partner lieve woordjes in je oor fluistert of alleen al zijn of haar adem. Laat jezelf tijdens de zintuigelijke seks daarom veel horen. Begin bijvoorbeeld zachtjes te neuriën, terwijl je op verkenningstocht gaat over het lichaam van je partner. En gekreun tijdens de seks is alleen maar heel sexy! Laat je lekker gaan. Dan weet je partner in ieder geval zeker, dat het goed gaat. 

2. Zien

Je ziet het vaak in een romantische bedscène: heel veel rozenblaadjes over het bed én kaarsen eromheen. Dit is niet voor niets. Een fijne sfeer in de kamer helpt mee om de seks nog beter te maken. Het oog wil ook wat en nee, niet alleen maar dat prachtige lichaam van je lover! Een kamer met zacht licht zorgt voor meer mysterie en magie. Al kun je vervolgens natuurlijk wel een zwoele striptease uitvoeren. Richt je trouwens niet alleen op elkaars lichaam, maar kijk ook eens in zijn of haar mooie ogen. Vooral bij een eerste keer is dit waarschijnlijk heel handig. Het kijken in elkaars ogen zorgt voor meer vertrouwen tijdens de seks. Je zou zelfs een blinddoek kunnen gebruiken om dit gevoel te versterken… Kinky.

 

3. Ruiken

Wie houdt niet van lekkere geurtjes? Ze brengen je vaak ook terug naar specifieke herinneringen. Een fijne geur zorgt voor nog meer rust. Jullie seks wordt zo niet alleen heel plezierig, maar ook relaxt. Een massage met lekkere massageolie is daarom altijd een goed idee. En vergeet ook niet de favoriete parfum van jouw partner op te spuiten. Op je navel wordt de parfumgeur veel intenser. Mocht je partner het toch niet ruiken, kun je er altijd iets over zeggen. Wanneer je meer aandacht geeft aan zo’n bijzondere geur, wordt het júist opwindender.

4. Proeven

Vind je elkaar zo leuk en lief, dat je je liefje wilt opeten? Je kunt in de buurt komen door je partner in te smeren met bijvoorbeeld warme chocolade. Maak het af met wat zoete aardbeien en genieten maar! Smaak is waarschijnlijk een van de meest erotische zintuigen en zeker iets om niet te vergeten in bed. Geef je lover niet zomaar een kus, maar geniet hier echt goed van. Geef meer aandacht aan de smaak van je lief. Je kunt ook lekker samen een drankje drinken in bed. En dan dus letterlijk samen via elkaars mond. Geen speeksel uitwisselen, maar wijntjes. Misschien wordt het nog lekkerder.

5. Voelen

Tot slot draait het bij seks natuurlijk vooral om aanraking. Lekker elkaars lichaam aftasten en leren kennen door strelingen. Speel hier ook mee. Een langzame streling is heel intens, maar even een wat hardere druk kan ook heerlijk zijn. Wil je het dat het echt heel gevoelig en romantisch wordt? Gebruik dan zachte hulpmiddelen zoals veren om elkaar te strelen. Samen in een warm bad gaan helpt ook mee om in de mood te komen. Of spring samen onder een hete douche!

Lees ook: Out with a bang: 6 tips voor vuurwerk in bed

Bron: GlamourMagazine.co.uk