Deze kerstfilm zou jij moeten kijken volgens jouw sterrenbeeld

Media door Anne-Fleur

Misschien ben je allang bezig met het afwerken van alle kerstfilms dit jaar en geluk heb je, want op Videoland en Netflix staan er in ieder geval genoeg. Weet je even niet meer welke film je nu eens moet gaan kijken? De astrologie heeft er ook wat over te zeggen (obvi) en déze kerstfilm zou jij moeten kijken volgens jouw sterrenbeeld. 

Lees ook: Netflix kerstfilms 2021: dit zijn de leukste films om te zien

Ram (21-03 tot 19-04)

Jouw ultieme kerstfilm: The Princess Switch 

Of in ieder geval één van de drie (!) delen die inmiddels op Netflix staan, dan. The Princess Switch is een heel nieuw soort kerstfilm en zeker een die we nog niet vaker gezien hebben. Dat is maar goed voor de Ram, want die zien wel graag eens iets nieuws en zijn (ook qua kerstfilms) niet zo traditioneel. Daarnaast is de film wel met prinsen en prinsessen (we love) - en dat is een stukje traditioneel waar dit teken dan wél van houdt.

Stier (20-04 tot 20-05)

Jouw ultieme kerstfilm: A Christmas Prince

Stieren zijn dromers en wie droomt er nou niet van een prins op het witte paard? A Christmas Prince is een heerlijke cheesy kerstfilm en dit teken lust daar wel pap van. Even een momentje aan de realiteit ontsnappen en even niet hoeven nadenken, dat vindt de Stier heerlijk. Nu nog meer ontspanning, want er zijn inmiddels al drie delen van te zien op Netflix.

Tweelingen (21-5 tot 20-06)

Jouw ultieme kerstfilm: Home Alone

We durven bijna te wedden dat Kevin McAllister uit Home Alone als sterrenbeeld Tweelingen was. Aan de ene kant was hij heel stoer en vond-ie het helemaal niet eng om een hele poos alleen thuis te zijn (met twee mannen die steeds proberen in te breken), maar aan de andere kant wilde hij ontzettend graag kerst met zijn moeder vieren. Typisch gevalletje grote mond, klein hartje.

Kreeft (21-06 tot 22-07)

Jouw ultieme kerstfilm: Love Actually

Kreeften zijn verliefd op de liefde, dat is een ding dat zeker is. Het liefst kijken ze 24/7 romantische films, dus het is vast ook geen nieuws wanneer je hoort dat dit teken gevoelig en romantisch is aangelegd. De klassieker Love Actually is dan ook echt perfect voor de Kreeft. Alle romance, verdriet, plus dat alles uiteindelijk weer goedkomt, is alles wat ze zoekt in een kerstfilm.

Leeuw (23-07 tot 22-08)

Jouw ultieme kerstfilm: Christmas Inheritance

Kerst is the most wonderful time of the year voor de Leeuw. Al het shoppen en feesten (al kan dat dit jaar niet echt) vindt dit teken heerlijk. De film Christmas Inheritance lijkt daar ook een beetje op. Natuurlijk is dit weer een voorspelbare love story en ook dáár houdt de Leeuw van.

Maagd (23-08 tot 22-09)

Jouw ultieme kerstfilm: The Polar Express

Als er één teken een echt traditioneel kerstpersoon is, dan is dat sowieso de Maagd. Alles wat maar richting het cadeautjes inpakken, kerstboom optuigen en het hele huis versieren gaat, is waar dit teken van houdt. Met een kopje warme chocolademelk, een warm dekentje op de bank én The Polar Express kijken is hoe jij Kerst het liefst spendeert.

Weegschaal (23-09 tot 22-10)

Jouw ultieme kerstfilm: The Holiday

Romcoms zijn jouw fave, Weegschaal. En dat is waarom de film The Holiday dan ook perfect is voor jou. Het verhaal volgt twee vrouwen die wisselen van huis tijdens de kerstdagen, waarbij ze natúúrlijk de liefde van hun leven ontmoeten. Het is lachen én huilen geblazen tijdens deze film - en dat is precies wat jij zoekt in een goede kerstfilm.

Schorpioen (23-10 tot 21-11)

Jouw ultieme kerstfilm: Bad Santa

Oké, oké. Al houd je dan niet zo van de traditionele kerstfilms, Schorpioen, Bad Santa is er een die je wél leuk gaat vinden. Een beetje spanning en sensatie vind je heerlijk. Natuurlijk kom je uiteindelijk altijd uit bij de echte kerstgedachte en kan je stiekem toch best wel genieten van het feit dat je een kerstfilm kijkt.

Boogschutter (22-11 tot 21-12)

Jouw ultieme kerstfilm: Elf 

Een van de meest kerstige kerstfilms is toch echt de film Elf. Deze klassieker maakt de Boogschutter dan ook het meest gelukkig tijdens deze dagen. Dit teken is zelfs zó enthousiast met kerst, dat ze dan ook all in gaat. En daarmee bedoelen we een elfjes-onesie, versierd huis én met een heerlijk dekentje op de bank.

Steenbok (22-12 tot 19-01)

Jouw ultieme kerstfilm: The Nightmare Before Christmas

Yikes, kerstfilms? Nee, bedankt. De Steenbok haalt er haar neus voor op. Al die blijheid en romantiek, waar is dat nou per se voor nodig rond deze tijd? Het liefst kijkt dit teken iets wat bijna niks met Kerst te maken heeft. De oplossing: horror én Kerst, en wel met de film The Nightmare Before Christmas.

Waterman (20-01 tot 18-02)

Jouw ultieme kerstfilm: The Grinch

Erg realistisch zoals de Waterman is The Grinch niet, maar dat maakt tijdens Kerst even niet uit.  Juist omdat dit teken vaak een beetje (te) down to earth is, is het goed om eens een film te kijken die dat niet is. Daarnaast is The Grinch zelf een beetje hard van buiten en zacht vanbinnen. Klinkt dat bekend in de oren, Waterman?

Vissen (19-02 tot 20-03)

Jouw ultieme kerstfilm: The Knight Before Christmas

Bij deze film kunnen Vissen zich erg goed inleven, want eigenlijk zijn ze precies hetzelfde. Loyaal, medelevend en altijd een ander eerst... tja, daar herkennen we dit teken wel in. Een heerlijke, magische (met een knappe ridder) film is wat de Vissen zoekt. Dus hier is-ie: The Knight Before Christmas

Lees ook: De kerstfilms top 10 volgens IMDb