Seks & relaties / Seks
Seks

Vingeren 101: de ultieme gids

Achtjes draaien, clitsjoelen en de poes voeren, we hebben het natuurlijk over vingeren. 39% van de vrouwen komt altijd klaar tijdens masturbatie en maar zo’n 15% komt klaar bij penetratie. Reden genoeg om deze tips even door te nemen. Voor jezelf of voor je partner.

Lees ook: Zo krijg je in no time een orgasme dankzij de Kivin methode

Algemene kennis

Even een korte recap, altijd goed. Beginnend bij het belangrijkste onderdeel van de vagina: de clitoris. Het heeft één taak en dat is puur genot geven. Alleen al in de clit zitten 8000(!) zenuwen. Maar dat kleine bobbeltje is niet zo makkelijk te vinden, zeker niet als je partner een man is en er dus zelf niet één heeft. Hierbij is het belangrijk om zelf je clitoris goed te kennen zodat het ook makkelijker wordt om goed te communiceren met jouw partner. De clitoris is veel groter dan het knopje tussen de schaamlippen, want 75% zit in je lichaam. Daarom is het goed om te weten dat het genot niet alleen maar afhangt van de clitoris, maar ook van de rest van de vagina.

First things first

Het is belangrijk om schoon en verzorgd te beginnen. Niet alleen omdat we ons vingers de hele dag door gebruiken en het daarna in iemands edele delen willen stoppen, maar ook om soa’s tegen te gaan. Houd de nagels kort en schoon, dit verkleint de kans op infecties. De huid van de vagina is zacht en kwetsbaar, wees dus zelf ook zachtjes ermee. Vingers zijn een goed gereedschap maar alleen als je ook daadwerkelijk weet hoe je dat gereedschap kan gebruiken.

Hoe natter, hoe beter

Uit onderzoek van de Journal of Sex Medicine is gebleken dat het gemiddeld 15 minuten duurt voor een vrouw om klaar te komen. Niet heel gek dus dat het ook wat langer duurt voordat een vrouw op gang komt. Om ervoor te zorgen dat het geen pijn doet, is het belangrijk om het zo vochtig mogelijk te houden. Houd je vingers daarom goed nat, dit kan met speeksel, je eigen vocht of glijmiddel. Het is wel goed om even onderzoek te doen naar glijmiddel dat jezelf of je partner het prettigst vindt. Neem wel een glijmiddel op waterbasis en zo au naturel mogelijk. Let er wel op dat je niet afhankelijk wordt van glijmiddel. Ontspanning en opwinding zijn belangrijk, en dan wordt een vrouw, als het goed is, vanzelf vochtig.

Take it slow

Het is geen wedstrijdje wie het snelst is, dit moet je eigenlijk ook niet willen. Zet wat sexy muziek aan en neem de tijd voor elkaar of jezelf. Het is goed om te weten dat de vagina goed reageert op langzame en sensuele aanrakingen. Begin rustig met het strelen van de onderbuik, werk langzaam naar de binnenkant van de dijbenen en streel over de clitoris heen. Maar duik niet op de clit alsof het het laatste stukje taart is. Bouw het rustig op en let goed op waar jij of je partner goed op reageert. Herhaal dit zo consistent mogelijk zodat het een ritmische stimulans wordt en het niet all over the place is.

‘De daad’

Penetratie is een bijgerecht en zeker niet het hoofdgerecht. Maar als je partner eenmaal goed is opgewarmd, kan je ervoor kiezen om het nog heter te maken door de vingers in te brengen. Check wel altijd even bij je partner of het oké is om naar binnen te gaan. Er zijn verschillende technieken die je kan gebruiken als je eenmaal je vingers gebruikt. Maak met je vingers een cirkelvormige, wervelende beweging in de vagina. Dit stimuleert het gevoelige gebied bij de opening van de vagina. Ook zijn er een aantal G-spottechnieken die je kunt proberen. De meest voorkomende is een stevige 'kom-hierbeweging', met één of twee vingers, maak je de beweging tegen de vaginawand aan. Get handy en gebruik de rest van je hand om de clitoris en schaamlippen te strelen en te masseren terwijl je vingers ritmisch in en uit bewegen. Als klap op de vuurpijl kan je ook nog je tong gebruiken om de clitoris te stimuleren.

Als je echt wilt uitpakken, kan je ook altijd gebruik maken van sextoys.

 

Dan nog even dit…

Communication is key. Niet alleen in een relatie en in het dagelijks leven, maar ook zeker tijdens voorspel en seks. Luister goed naar je partner en vraag anders een keer; wat vind jij nou echt lekker? Vergeet ook niet dat iedereen anders is en elk lichaam ook anders reageert. Zolang je naar elkaar luistert en de tijd voor elkaar neemt, komt het met dat hoogtepunt zeker goed.

Lees ook: 10 pikante ideeën voor spannend voorspel