Dit vergeten de meeste mensen tijdens het autorijden

Je gezondheid is je grootste goed, zeggen ze weleens. Dan denk je al snel aan gezonder eten en meer bewegen, maar denk je weleens aan de conditie van je ogen? Vooral als je vaak lange ritten maakt, verlangen je kijkers naar extra aandacht. Urenlang focussen op het verkeer, vraagt nogal wat van je ogen. 

autorijden

Maak je binnenkort een roadtrip? Of moet je vaak voor je werk een lange rit maken? Onthoud de volgende tips van de oogexperts van Specsavers.

Reservebril?

Als je geen scherpe ogen hebt, ben je in het autoverkeer afhankelijk van je bril of lenzen. Zonder scherpe blik op je mede-automobilisten kan rijden gevaarlijk worden en dat geeft je onprettig en onveilig gevoel. Wanneer je lenzen of een bril draagt, is het verstandig om een back-upbril mee te nemen. Met name als je rijdt door landen als Zwitserland, Oostenrijk en Spanje. Daar is het verplicht om een reservebril bij je te hebben. De helft (46,6 procent) van de bril- en contactlensdragers heeft (bijna) altijd een reservebril bij zich, blijkt uit onderzoek van Specsavers. Good to know: vanaf 0,5 min of plus moet je verplicht een bril dragen in het verkeer.

via GIPHY

(Anti-)zonnebril!

Of je nou een bril- of lenzendrager bent of niet, een zonnebril is essentieel in de auto. Ook op dagen dat het zonnetje niet schijnt. Met een zonnebril met gepolariseerde glazen op je neus kun je beter op het verkeer letten bij felle zon of fel licht. Bovendien hoef je niet te knijpen met je ogen. Daar kun je hoofdpijn en rimpeltjes van krijgen.

via GIPHY

Neem pauzes

We hebben vaak niet door hoeveel we van onze ogen vragen. Continu op de weg letten, terwijl de zon schijnt en de airco staat te blazen bijvoorbeeld. Het is daarom niet verrassend dat 4 op de 10 ondervraagden in het Specsavers onderzoek weleens last heeft van branderige ogen tijdens het autorijden. Het helpt al om bewust vaker te knipperen met je ogen. En neem elk uur even een pauze, dan kun je gelijk je benen strekken!

via GIPHY

Lees ook: Vermoeide ogen? Probeer deze work-out voor je ogen