Goed voor je lichaam én je huid: dit is waarom je biergistpillen wilt slikken

Sport & gezondheid door Jeanine

Heb je al eens van biergistpillen gehoord? Het klinkt misschien gek, maar ze schijnen dus goed te zijn voor je gezondheid. Aan het slikken van biergistpillen hangen namelijk meerdere voordelen. Benieuwd of jij er ook iets aan hebt? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Biergistpillen

Lees ook: Waarom je 'het uitstrijkje' nooit over mag slaan

Biergist

Er was een tijd dat biergist alleen maar een bijproduct was van het brouwen van bier, maar dat is niet meer zo. Het wordt namelijk ook gekweekt, bijvoorbeeld voor biergistpillen. Biergist zit vol met vitamine B, gezonde vezels en chroom. De pilletjes toevoegen aan je dagelijkse dosis supplementen is dus niet zo’n gek idee.

Bloedsuikerspiegel

Wist je dat chroom je bloedsuikerspiegel in balans kan brengen? Dit kan ook helpen om je glucoselevels in orde te brengen. De effectiviteit van de insuline die wél door het lichaam wordt aangemaakt, wordt door het chroom vergroot. Is insuline aanmaken voor jouw lichaam lastig, zoals bij diabetes, dan zou biergist dus goed kunnen helpen.

Uiterlijk

De mineralen en vitaminen in biergist, waaronder vitamine B1, hebben een positieve invloed op je uiterlijk. Doordat de bloedsuikerspiegel door chroom in balans wordt gebracht, kan acne afnemen. Daarnaast helpen de vitamines en mineralen ook bij eczeem, wordt je haar er gezonder van én helpt het tegen haarverlies.

Vol met vezels

Voor een gezonde, goede stoelgang is het belangrijk om iedere dag genoeg vezels binnen te krijgen. Heb je vaak last van verstopping? Dan kunnen biergistpilletjes daar wel eens bij helpen. Deze zitten namelijk bomvol vezels, waardoor number two een stuk makkelijker wordt.

Stresslevels

Vitamine B is niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je stresslevels. Stress uit zich vaak op allerlei manieren. Zo kun je verschillende lichamelijke klachten krijgen, zoals depressie, slaapproblemen of problemen met focussen. Heb je hier last van? Dan kan de vitamine B uit biergist daarbij helpen. B1 heeft namelijk effect op het zenuwstelsel, en daarmee dus op slaap- en concentratieproblemen.

Alleen maar voordelen?

Hoewel biergist goed voor je is, zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten. Er zit namelijk veel fosfor in, waardoor je lichaam minder goed calcium kan opnemen. Een calcium supplement wordt daarom bij gebruik van biergist aangeraden. Daarnaast wordt het afgeraden om biergistpillen te slikken als je vaak last hebt van vaginale schimmelinfecties. Biergist kan dus goed zijn voor je lichaam, maar bespreek het voor de zekerheid eerst met je huisarts.

Hoe neem je het in?

Neem drie keer op een dag een biergistpil in, bij elke maaltijd. Wil je het liever in een keer gedaan hebben, dan kun je er ook ‘s ochtends een nemen voordat je hebt gegeten. Houd je niet zo van pillen slikken, dan kun je het ook in poedervorm krijgen. Dat doe je dan gewoon in een smoothie of een glaasje water. Simple as that.

Beeld: iStock | Bron: Girlscene

Lees ook: Bewegen is goed voor je mental health (dit is het bewijs)