Vaders na geboorte kind een stuk dikker

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl
Vrouwen, houd je man een beetje in de gaten na de geboorte van jullie kindje. Zijn looks gaan er helaas niet op vooruit! Uit Brits onderzoek is namelijk gebleken dat mannen bijna tien kilo aankomen nadat ze vader zijn geworden.

Te weinig bewegen, slapeloze nachten en kant-en-klaarmaaltijden zijn de oorzaak van dit groeiende probleem. Het vaderschap eist in combinatie met een drukke baan zijn tol. Zes op de tien vaders geven toe uit vorm te zijn, een kwart doet middagdutjes en 41% gebruikt energiedrankjes om de dag door te komen, zo blijkt uit een onderzoek van Benenden Healthcare.

Eén op de vijf vaders valt weleens in slaap terwijl ze hun kinderen voorlezen. Veel vaders zijn te moe of geïrriteerd om bij thuiskomst nog met hun kroost te spelen of vallen tegen ze uit omdat ze overwerkt en hongerig zijn.


Ook vijfhonderd jonge mannen werden ondervraagd over de gezondheid van hun vader. Drie op de tien gaf aan redenen te hebben om te vermoeden dat zijn vader met ernstige gezondheidsproblemen kampt. Zes op de tien denkt dat zijn vader niet erg fit of gezond is, de helft zegt dat zijn vader overgewicht heeft.

De moderne leefstijl is hectisch en deze studie laat zien dat de gezondheid van moderne vaders lijdt onder de druk van allerlei verplichtingen, zoals werk en het gezin. "Vaders eten gemakkelijkere maaltijden, wat leidt tot gewichtstoename, een meer zittende leefstijl en uiteindelijk gezondheidsrisico's", zegt Paul Keenan van Benenden Healthcare.

Is jouw vent kilo's aangekomen na de bevalling van jullie kindje?